Vodafone otthoni vezetékes szolgáltatás átváltása Telekomra technikailag hogyan történik?
Családi házban lakom. A ház előtt az utcai villanyoszlopon mindkét szolgáltatónak van "doboza", amikről ágazik le a házakhoz egy-egy kábel.
Nálunk eddig Vodafone (ex-UPC) volt a szolgáltató, erről a dobozgól jön be egy kaox kábel a házba. Erről megy a tv és az internet modeme is erre csatlakozik.
Ha szolgáltatót váltok Telekomra, csak annyi történik, hoyg az utcai oszlopon átdugják a másik dobozra a kábelt? Vagy ilyenkor telesen újat kell kiépíteni fúrással, faragással a házban?
Hogy szokott ez lenni?
az a kábel a Vodáé, azt lemondásnál ők kötik ki, a Telekom nem nyúlhat hozzá
Telekom ad rézen, koaxon, és optikán is szolgáltatást, először azt kéne megmondanod, hogy milyen technológiára kérdezel
az biztos hogy kell kábelezni mert Telekom iptv-t ad, amihez utp megy a modemtől, így a falban meglévő koaxokat lehet is cserélni utp-re, amik a tvhez mennek
Tehát akkor a házon belül is felszedik a kábeleket, amit jó 30 éve még a UPC jogelődje telepített? :O
A Telekom oldalán nézem a lehetőségeket, nem írja sehol, hogy milyen technológia. Csak ennyit látok arra, amit a címemre kiválasztottam:
TV:
Alap díjcsomag
2 set-top box
1 év hűségvállalás
Alap díjcsomag
20 HD + 35 csatorna
2 set-top box
1 év hűségvállalás
20% Telekom kedvezmény
0 Ft belépési díj
Internet:
Net 150/50 díjcsomag
1 év hűségvállalás
Net 150/50 díjcsomag
1 év hűségvállalás
20% Telekom kedvezmény
0 Ft belépési díj
Ha viszont falat kell bontani, födémet fúrni, stb, akkor nem érdemes váltani.
"Tehát akkor a házon belül is felszedik a kábeleket, amit jó 30 éve még a UPC jogelődje telepített? :O"
Nem. Az ott marad, csak leköti az elköszönő szolgáltató.
Az új, pedig biztos lehetsz hogy nem fog rákötni.
A többit pedig elképzelheted.
"A Telekom oldalán nézem a lehetőségeket, nem írja sehol, hogy milyen technológia."
Azt megérdeklődheted hogy milyen szolgáltatás érhető el az adott szolgáltatási helyen, illetve mit tudnak megvalósítani (muteromnak is ott az oszlop a ház előtt, de nincs szabad hely bekötni, egy ügyfél miatt pedig nem lesz hálózatfejlesztés).
Van szabad hely. Pár éve húzták ki a Telekom kábelt. Eddig egy rákötés van az előttünk lévő oszlopon. Fentebb amit bemásoltam, a címemre keresve adta ki a rendszer. Nem hiszem, hogy csak viccből kellett megadnom a címet.
De ha fúrni vésni kell, akkor marad a Vodafone. A szolgáltatással nincs bajom, csak az ügyintézéssel náluk ami kriminális. Olyanokat tesznek be az ügyfélszolgálatra, akinek lövése nincs semmiről. Minden alkalommal minimum 1,5-2 órát kell sorban állni. Ha egy ügyféllel végeznek, hátra mennek lepihenni. Telekomnál a mobilom van, ott is kellett ügyintéznem, de ilyet még nem tapasztaltam. Valamint tetszik a Telkomnál az Androidos Smartbox és a bluetoothos távirányító. De ha ennyire körülményes, akkor nem lesz ilyenem. :(
akkor optika
Telekom az oszlopról optikai kábelt húz be a házba, arra dugja rá az ont-t
ont-ből megy az utp a TV-(k)hez, az mehet falban is, csak az optikát nem szeretik falban vezetni
szerintem ledumálhatod a szerelővel, hogy húzza ki a gégecsövekből a régi koaxot, és helyére húzza be az utp-t
Igen, ha van 1000 meg 2000 mbit/s internet, az biztos, hogy optikai.
Szerintem megéri váltani. Nekem megérte.
Voltam bent a Telekom ügyfélszolgálatán. Kivártam a sort. Megkérdeztem. Az oszlopról a régi kábel mentén, de új optikai kábelt húznak be. Ez jön be a routerig. Onnan utp kábel megy a tv-kig. Újra kell fúrni a falakat, szekrénysort lepakolni, elhúzni, egy 300 literes akváriumot szétbontani...
Vodafonera 5990Ft-ot fizetnék. Telekomra ugyanolyan sebességű netre, kb ugyanannyi tv-csatornára, be szimpatikusabb médiabox-szal 7040Ft lenne havonta.
A szolgáltatással most sincs semmi bajom, csak az ügyintézés horror a Vodafonenál. Most voltam bent negyedszer egy ügyben. Mindig elküldtek, hogy vigyem be azt, azt, az eszközt, sim-kártyát. Minden alkalommal kb 1-1,5 óra sorban állás. A vége pedig az, hogy ők ebben nekem nem tudnak segíteni, hívjam a központi ügyfélszolgálatat. Hát köszi! Miért nem ő hívja, ha nem ért a munkájához?!
Ezért gondoltam, hogy váltok. A Telekomnál nem tapasztaltam még ilyet. Pedig kerek 20. éve náluk van a mobilom. Így viszont nekem nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!