Milyen tévét ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon érzékeny a szemem a fényre, főleg az erős kontrasztos fényre este/éjjel a filmezés nagyja kellemetlen, mikor hirtelen nagy fehérség látható a sötét után, tényleg fáj már néha.

Nagyon leveszem a dolgokat a tévén, bevan kapcsolva az eco beállítás is rajta, de még néha így is kellemetlen.

Melyik tévét ajánlanátok arra a célra ami a legkevésbé fárasztja a szemat, aminek nincsenek olyan erős kontrasztjai és amivel tudok játszani, hogy a legkevésbé legyen fájdalmas a szememnek.

Jelenleg a Samsung neo qled tévéit nézegetem, meg a qled szériákat.

Van valakinek ilyen tévé a tulajdonába, mennyire fárasztó a szemnek?

2021. aug. 2. 03:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Igen, gondoltam erre is, hogy túl sötét vanz, csak ugye a hálószobában van a tévé és van, hogy arra alszok el és bekapcsolva marad reggelig, ezért félek OLED tévét venniz, mert éjfélre mindig bekapcsolva marad.

Pedig ahogy nézem a videókat az oled egészen jó színekkel dolgozik.

Ezzel a lámpa dologgal meg az a baj, hogy ugye ha gyujtok valami fényt akkor meg a párom felkel rá, szóval ez sem jó megoldás nálunk.

Az OLED kilőve mert félek a beégéstől, illetve ha most veszek tévét olyan 6-7 évig biztos nem szeretnék újat venni. Olvastam, hogy az OLED tévéknél a szín az organikus anyagok miatt elkezdi pár év múlva fakulni.

Nem tudom tényleg, hogy ez a neo qled milyen élményt adna.

Nagyon ezzel szemezek. A, QN 85A és a QN 90A sorozat közt vacilálok.

Mindkettő eléggé drága tévé, nem filléres készülékek (sajnos).

2021. aug. 5. 01:56
 12/18 Morzsi007 ***** válasza:
A másik probléma, hogy a HDR képes TV-k nem HDR tartalomnál (pl TV adás, SDR tartalomnál) fakóbbak lesznek a színei, mint amit megszokott a szem, ezzel nem tudsz mit csinálni. Az Olednek kisebb fényereje van, meg mondom sötétben jobb nézni, mint a Qledet.
2021. aug. 5. 06:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Van kikapcsolás időzítő a legtöbb TV-n.

Nem, nem az elalvásidőzítőre gondolok amit mindig be kell kapcsolni, hanem ha nem nyúlsz a távirányítóhoz bizonyos ideig, akkor kikapcsolja magát.

A 8 éves sony tvmen is volt és most a samsungon is van. 1-2-3-4 órára lehet beállítani és ez meg is marad kikapcsolás után is, nem kell állandóan újra beállítgatni. Az utolsó gombnyomástól számítva a beállított idő után feldob egy ablakot, hogy ha nem nyomsz meg semmit akkor kikapcsol.

sok100 felesleges zemórától védte meg magát a tv ezzel a funkcióval nálam :D

2021. aug. 5. 08:59
 14/18 A kérdező kommentje:

Hát addig, addig gondolkodtam, hogy a tévére szánt megtakarításom eléggé megcsappant.

A héten mindenképpen megkell rendelnem. Jelen pillanatban, ez a három tévé jöhet szóba.

Ti melyiket választanátok?

Igen, sokszor volt, hogy magától kikapcsolt a tévé olyan reggel 3-4 óra között, mindig bevolt állítva az, hogy kapcsoljon ki ha sokáig nincs használva a távirányító készülék.

LG OLED55CX3LA

LG OLED55C11LB

Samsung QE55Q80AATXXH

2021. aug. 5. 10:44
 15/18 A kérdező kommentje:
Végül Q80A lett a választott, írok majd véleményt ha megerkezett. Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2021. aug. 5. 15:25
 16/18 Morzsi007 ***** válasza:
Biztos szuper lesz, de, ha már ennyi pénzt adtam volna, akkor én az Oled technológiát választottam volna, nem pedig a ledes Lcd-t.
2021. aug. 6. 06:40
 17/18 A kérdező kommentje:

Megérkezett.

Tény és való, hogy ez a q80a, a qled technikai csúcsa, szóval nagy elvarasaim voltak.

Hihetetlen szép színek vannak benne, nagyon kontrasztos, tényleg a színekre nem lehet panasz, a hang is egészen meglepő, nagyon jó a tv hangszórója, ahhoz képest, hogy egy ilyen vékonyabb formába van öntve és még némi basszust is kapunk, tényleg hihetetlen kicsit, persze pozitív értelemben.

A távirányító az pedig külön felüdülés, sokkal jobb ez a napelemes távirányító mint a régebbi sima elemes. Nagyon kézre áll kicsi, vékony, beleül a kézbe, tipikusan jó nyomkodni, a gombok lenyomása is olyan jóleső érzés. Nagyon könnyű vele kezelni a tévét, dekoratív és környezet barát is.

A voice assistans is elképesztően könnyűvé teszi a tv irányítást, nem kell írogatni, nyomkodni csak angolul megmondani, hogy mit tegyen és csinálja, jól működik ez is rajta.

Visszatérve a színekre, felhősödésnek nyoma sincs, látszik, hogy egy magasabb minőségi vonalat képvisel a tv. Nagyon kimaxolták a led tévé technológiáját, nincs az, hogy sötét képnél van egy fehér objektum és belefolyik a sötét a fehérbe. Persze nem tökéletes ezen szempontból, de tény és való, hogy látszik, hogy a Samsung rajta van az ügyön. Már egyáltalán nem zavaró, vagy idegesítő, hanem látszik, hogy dolgozik a tv processzora rajta, hogy javítsa. Illetve az AI is jó, hogy benne van, beallitja, megtanulja, hogy mikor adjon szint, hangot stb-t.

A talpa hihetetlen masszív, viszonylag könnyű volt össze szerelni is, kicsit nehéz is.

A káva nélküliség eléggé új dizájnt ad neki, de sajnos egy fél centis, vagy talán 3-4 mm-es belső káva látható, egyáltalán nem zavaró, de jobb lett volna ha ezt valahogy eltüntették volna belőle.

Nem nagyon tudok negatívat mondani.

Max annyit, hogy egy kicsit erős esténként nekem ugye, de ebben van több fajta beállítás is, amivel tudom csökkenteni a fényerőt, stb-t.

Csakis ajánlani tudom ezt a szériát, bár ha megteheti valaki, akkor az inkább neo qled-et vegyen. Az talán megjobb ennel is.

Illetve nem tudom mennyivel másabb az oled, persze jóval szebb képe lehet, vagy nem?

Szerintem az lg-nek nagyon felkell kötnie a gatyáját, hogy a Samsungot kiüsse a nyeregből.

2021. aug. 13. 22:09
 18/18 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzá tennék, hogy a fekete szint elég jól hozza, biztos az oled tud sokkal feketébbet is, de így ránézésre azt tudom mondani, hogy fekete.

Játékra még nem használtam, de elvileg a játék élmény is igen jó rajta, majd azt is kiprobalom. Szerintem ár érték arányban nézve, egy eléggé masszív, kompakt tévé, persze lehetne olcsóbb is.

Illetve tehettek volna bele legalább 2 db hdmi 2.1-es csatlakozót is.

Ha sötét szobában nézzük akkor észre vehető egy-két "baki", a fehér-fekete dolgot negoldodtták, hogy ne follyon az egyik a másikba, de nehezen tudja követni, gyors jeleneteknél korrigálni, nem tudom, nem hiszem, hogy valamilyen frissitessel majd a Samsung ezt kijavítja.

De 4K-ban ez nem látható ez a probléma, minden bizonnyal a tévé box lehet gyenge, vagy maga az adás rossz minőségű, nem tudom.

Elvileg a drágább oled tévéknél ez a probléma nem áll fennt a sima tv adásoknál sem.

2021. aug. 13. 22:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!