Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szétszedtem egy régi sugárcsöv...

Szétszedtem egy régi sugárcsöves tvt ugye nem jön ki belőle ?mérgező anyag kb 3 éve volt bedugva ,

Figyelt kérdés
2021. júl. 18. 15:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ha mindegyik ellenállás jele R, akkor azok egyértelműen azonos értékűek. Ha mindegyik kondenzátor jele C, akkor azok egyértelműen azonos értékűek. Mit lehet ezen nem érteni?

„Ezenkívül egészítsd ki légyszíves az U1, U2 értékekkel is, mert U0-át és U3-at látok.”

Az U0 a bemeneti feszültség az U3 a kimeneti feszültség, balról az első ellenálláson U1, a másodikon U2 feszültség esik. Na ettől okosabb lettél?

„Ezenkívűl jó lett volna ha feltüntetted volna azt is, hogy egyen, vagy váltóáramról van -e szó? Vagy arra is nekem kell rájönnöm, mert szerinted egyértelmű?”

Ott volt a kérdés: Létezik-e olyan frekvencia, amelyen a bemeneti feszültség és kimeneti feszültség között 180° fáziseltérés van? Ha ebből neked nem egyértelmű, hogy váltakozófeszültségről van szó, akkor már nincs is miről beszélni.

„A kondijaid a jelölés alapján hagyományos tehát nem elektrolit-kondik, viszont az R ellenállást jelöl ami viszont váltakozó áram esetén Z, azaz impedancia lenne.”

Miért lenne impedancia, egy „normál” ellenállás váltakozóáramon is ellenállásként viselkedik.

„Ha már olyan qrva okosnak hiszed magad, akkor legalább tanuld meg az áramköri jeleket baxdmeg!”

Nem, én nem vagyok okos, te vagy a nagyon okos. Mi a baj ezekkel az áramköri jelekkel, nem láttál még kondenzátor és ellenállás jelet?

„Az egész rajz egy értelmezhetetlen nagy rakás xar! Tanuld meg a rajzírás szabályait, alkalmazd, majd tedd fel újra a kérdést!”

Ha te ezt a rajzot nem tudod értelmezni, akkor neked igen komoly hiányosságaid vannak.

Ez három, egymás után kapcsolt, azonos tagokból álló frekvenciafüggő feszültségosztó, fázistoló láncnak is nevezik. A bemenetre állandó nagyságú, változtatható frekvenciájú szinuszos feszültséget kapcsolunk. A kérdés: létezik-e olyan frekvencia, amelyen a bemeneti feszültség (U0) és kimeneti feszültség (U3) között 180° fáziseltérés van? Ha igen, akkor mekkora ez a frekvencia és mennyi a csillapítás ezen a frekvencián?

Mit lehet ezen nem érteni?

2021. júl. 26. 12:19
 22/30 anonim ***** válasza:

#19, #21-nek:

"Ha ebből neked nem egyértelmű, hogy váltakozófeszültségről van szó, akkor már nincs is miről beszélni."

Értem. Tehát szerinted nincs olyan, mint változó impedanciájú egyenáram, amelyen fázistolóval szögeltérés hozható létre, igaz?

Na most bújj el, és majd ha ráérek, megkereslek okoska.

Ezenkívűl idézek neked a wikipédiából, mert a te színtedhez az illik!

"Az impedancia jelentése váltakozó áramú ellenállás."

[link]

Mindjárt az első mondat.

Baromarc.

2021. júl. 27. 21:25
 23/30 anonim ***** válasza:

Ismét #19:

Egyébként rájöttem a besülésed okára, "kisfiam"!

Qrvára kevered a "változó", és a "váltakozó" kifejezések jelentését! XD

2021. júl. 27. 21:27
 24/30 anonim ***** válasza:
... vagy eleve tisztában sem vagy vele.
2021. júl. 27. 21:29
 25/30 anonim ***** válasza:

„Tehát szerinted nincs olyan, mint változó impedanciájú egyenáram, amelyen fázistolóval szögeltérés hozható létre, igaz?”

Ekkora baromságot már rég hallottam. Mi az, hogy változó impedanciájú egyenáram? Egyenáramnál hogyan értelmezhető a fázisszög? Na, ezt magyarázd el!

„Az impedancia jelentése váltakozó áramú ellenállás”

Ez így van, de, ha tovább is elolvastad és megértetted volna, akkor látnád, hogy az impedancia – ha nincs az áramkörben reaktancia – egyenlő az ellenállással. Például a sorosan kapcsolt ellenállás és reaktancia impedanciája: Z=√(R²+X²). Ha nincs reaktancia, akkor Z=R, vagyis egy ellenállás impedanciája önmaga, vagy másképpen, ilyenkor az egyenáramú és a váltakozóáramú ellenállás megegyezik.

„Egyébként rájöttem a besülésed okára, "kisfiam"! Qrvára kevered a "változó", és a "váltakozó" kifejezések jelentését! XD”

Ebbe te buktál bele, ha még nem jöttél volna rá. A bemeneti feszültség állandó nagyságú váltakozó feszültség, melynek a frekvenciája változik. Ezek szerint ezeket te nem érted.

2021. júl. 27. 22:52
 26/30 anonim ***** válasza:

A rajzon egy frekvenciafüggő feszültségosztó van. A bemeneti váltakozófeszültség (U0) állandó értékű, a frekvenciáját változtatjuk. A kimeneti feszültség U3. Írd fel hogyan változik U3/U0 a frekvencia függvényében! Így kellene elkezdeni…

„Itt most az az igen érdekes helyzet állt elő, hogy én jobban értek ahhoz, amit TE KÉRDEZTÉL!”

Ha te jobban értesz hozzá, akkor lássuk már a megoldást, mert eddig csak nagyképű mellébeszélést láttunk tőled mást nem. Úgy tűnik az az érdekes helyzet állt elő, hogy képtelen vagy beismerni, hogy ebbe igencsak belebuktál, mert fogalmad sincs hogyan kellene megoldani! Azt írtad: „Meg tudnám simán oldani”, akkor kíváncsian várjuk a megoldást szétröhögött fejű barátunk!

2021. júl. 27. 23:02
 27/30 anonim ***** válasza:

#22, #25-nek:

Fejezd már be, mert szerintem a hozzáértő olvasóknak már megfájdult az oldala a röhögéstől!

Mi az, hogy változó impedanciájú egyenáram? És még te oktatsz vázze?!

Szerinted például a hangerősítőkben mi a fax van?

Vagy az impulzus-generátorokban?

Vagy a színus-generátorokban?

Vagy például a komparátorokban?

Itt fejeztem be veled. Vagy sík hülye vagy az elektronikához, vagy trollkodsz. Egyikre sem vagyok kíváncsi.

2021. júl. 28. 18:30
 28/30 anonim ***** válasza:

„Fejezd már be, mert szerintem a hozzáértő olvasóknak már megfájdult az oldala a röhögéstől!”

Na te nagyképű senki, akkor nézd meg itt mekkora baromságot írtál:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

Ezek szerint senki nem ért hozzá csak te, te világ esze.

„változó impedanciájú egyenáram”

Ez egy hatalmas eszetlen baromság! Eleve mát ott baromság, hogy az impedancia nem áram. Egyenáramon, hogy értelmezhető az impedancia? Te mondtad én „sík hülye vagyok az elektronikához”, te viszont rendkívül értesz hozzá, akkor miért nem tudod megoldani?

2021. júl. 29. 13:23
 29/30 anonim ***** válasza:

Éppen a szinusz generátorok egy részében is használnak fázistoló láncot, hogy tudnál egy ilyet megcsinálni, ha fogalmad sincs a fázistoló lánc átviteli jellemzőiről? Gondolom azóta is lázasan keresed a megoldást az interneten, de nem találod – nagy probléma…

Nem veszed észre, hogy minél többet írsz ide, annál inkább kiderül, hogy neked az elektrotechnika alapvető törvényeiről sincs fogalmad. Te tv-ket javítottál, ez már viccnek is gyenge, összetörted a képcsövet, ezzel ki is merült a hozzáértésed.

Add fel, ebbe már belebuktál, ismerd már be végre, hogy fogalmad sincs a megoldásról! Aki ezt nem tudja megoldani az az elektrotechnika alapvető összefüggéseit sem ismeri. Egy ilyen alak pedig milyen alapon osztogat itt tanácsokat, ráadásul fellengzős, beképzelt, nagyképű módon?

Soha nem bírtam az ilyen beképzelt, önjelölt szuper zseniket, mivel nagyképűen válaszoltál „szétröhögöm a fejem”, ezért feltettem egy kérdést, amibe belebuktál, mert azóta is csak mellébeszélsz. Saját magad bizonyítottad be, hogy nem értesz hozzá!

2021. júl. 29. 13:36
 30/30 anonim ***** válasza:

„Fejezd már be, mert szerintem a hozzáértő olvasóknak már megfájdult az oldala a röhögéstől!”

Nem hiszem, inkább a te eszetlen baromságaidon röhögnek.

Egyébként nem fejeztük be, még nem ismerted be, hogy nem tudod megoldani és nem értesz az elektronikához!

2021. júl. 30. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!