Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szétszedtem egy régi sugárcsöv...

Szétszedtem egy régi sugárcsöves tvt ugye nem jön ki belőle ?mérgező anyag kb 3 éve volt bedugva ,

Figyelt kérdés
2021. júl. 18. 15:05
1 2 3
 11/30 Szirty ***** válasza:

"A 80-as 90-es évek képcsövei már robbanás biztosak volta"

Elölről. Hátulról elég csiklandósak voltak azok is.

2021. júl. 19. 15:40
 12/30 Szirty ***** válasza:

"...én meg eközben szétröhögöm a fejem!"

Melyik részlet volt vicces?

2021. júl. 19. 15:41
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

#9, #10-nek:

"Kisfiam"!

Azokat az elektroncsöves felépítésű TV-ket én még javítottam, amikről te google-zol! Még "Tavasz" TV-t is javítottam, és a képcsövét is törtem össze!

Hidd el nekem, hogy semmiféle veszélyben nem vagy ha szemből betöröd a képcsövet! A plexi egy totál felesleges óvatoskodás volt! Miféle robbanás-biztosságról beszélsz? Meséld már el nekem! Sem a fekete-fehér, sem a színes képcsövek belső felépítésében SEMMIFÉLE technikai változtatás nem volt soha! Egyszer kitalálták, azután a kifutásukig aszerint gyártották!

TV képcsövet egyféleképp lehet készíteni, nincs varia! Légritkított, nemes-gáz töltésű tér, gömbszelet felület, vele szemben egy Wehnelt-hengerrel felépített, izzókatódos elektron-ágyú, két fókuszálóval. A vertikális és horizontális eltérítés lehet külső, vagy belső. A TV-knél jellemzően külső, műszerekben a nagyobb pontosság miatt belső eltérítést alkalmaztak. Ezek általában a képcsövek egy egyszerűbb típusát, az úgynevezett katód-sugárcsövet használták.

Színes képcső esetén a fentiek kiegészülnek még két elektron-ágyúval, a képcső előtt belülről pedig egy maszkoló rács helyezkedik el a színek "áthallásának" kivédésére.

Ne tanítsd a halat úszni, vázze! AT 501? Alias Tisza? XD Meg a Jácint, Mecsek, stb.

2021. júl. 22. 18:11
 14/30 anonim ***** válasza:

#13 vagyok:

Bocs! Az AT 403-ast hívták Tiszának.

2021. júl. 22. 18:14
 15/30 anonim ***** válasza:

13#

Ha a plexilap felesleges volt, akkor minek tették a képcső elé és később miért hagyták el?

Akkor szerinted Kádár Géza és az egész akkori szakembergárda nem értett hozzá, de te aztán igen.

„Ne tanítsd a halat úszni, vázze!”

Szóval te ilyen okos vagy, akkor lássuk ennek az áramkörnek a megoldását:

[link]

"Kisfiam"! Lássuk most, hogy röhögöd szét a fejed, te világ esze, te szuper zseni.

2021. júl. 23. 11:05
 16/30 anonim ***** válasza:

#14, #15-nek:

Te h'lye vagy? Tényleg azt képzelted, hogy nekiállok a számításnak?

Meg tudnám simán oldani, de nem igazán érdekel hogy te ezt elhiszed -e?

Az meg még kevésbé, hogy erről mi a véleményed.

2021. júl. 23. 20:50
 17/30 anonim ***** válasza:

Ismét #14:

Ránéztem még egyszer a feladatodra.

Pontosan milyen kapacitív és Ohmikus értékekkel kellene számolni?

Mert azok hiányoznak, ugyanúgy mint a tápfeszültség.

2021. júl. 23. 20:56
 18/30 anonim ***** válasza:

„Tényleg azt képzelted, hogy nekiállok a számításnak? Meg tudnám simán oldani, de nem igazán érdekel hogy te ezt elhiszed -e?”

Azért nem állsz neki, mert még arról sincs fogalmad, hogyan kellene elkezdeni. Simán meg tudnád oldani, ez csak nagyképű szöveg, bizonyítsd be. Nem elhiszem, hanem biztos vagyok benne, hogy nem tudod megoldani.

„Ránéztem még egyszer a feladatodra. Pontosan milyen kapacitív és Ohmikus értékekkel kellene számolni? Mert azok hiányoznak, ugyanúgy mint a tápfeszültség.”

Az ellenállások és kondenzátorok értékei nem szükségesek, általános esetről van szó. Ez egy passzív áramkör, milyen tápfeszültség kellene hozzá? Ebből látszik, hogy még a kérdést sem értetted meg. A bemeneti feszültség állandó, a frekvenciája változik. Kérdés, ennek függvényében hogyan változik a kimeneti feszültség? Ez vezetne el a megoldáshoz, ahova te soha nem fogsz eljutni.

Na, te mérsékelt önkritikával rendelkező nagyokos tv javító, ilyenkor hol vagy a „nagy” eszeddel?

2021. júl. 25. 23:14
 19/30 anonim ***** válasza:

#17, #18-nak:

Itt most az az igen érdekes helyzet állt elő, hogy én jobban értek ahhoz, amit TE KÉRDEZTÉL!

Tehát a mellékelt ábra alapján a kondiknak és az ellenállásoknak azonos értékűeknek kell lennie? Mert csak C, és R jelölést alkalmaztál, ami változóként értelmezve, a változón belül azonos értéket jelent!

Ha nem így lenne, akkor R1, R2, R3 jelölést kellett volna alkalmaznod, illetve C1, C2, C3-at.

Ezenkívül egészítsd ki légyszíves az U1, U2 értékekkel is, mert U0-át és U3-at látok.

Itt kettőnk közül TE vagy az, akinek fogalma sincs a felhozott példáról.

Ezenkívűl jó lett volna ha feltüntetted volna azt is, hogy egyen, vagy váltóáramról van -e szó? Vagy arra is nekem kell rájönnöm, mert szerinted egyértelmű?

A kondijaid a jelölés alapján hagyományos tehát nem elektrolit-kondik, viszont az R ellenállást jelöl ami viszont váltakozó áram esetén Z, azaz impedancia lenne.

Ha már olyan qrva okosnak hiszed magad, akkor legalább tanuld meg az áramköri jeleket baxdmeg!

2021. júl. 26. 06:17
 20/30 anonim ***** válasza:

Ismét #17:

Az egész rajz egy értelmezhetetlen nagy rakás xar! Tanuld meg a rajzírás szabályait, alkalmazd, majd tedd fel újra a kérdést!

2021. júl. 26. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!