Milyen antennák kellenek? Baj-e a hosszú kábel?

Figyelt kérdés

Vettem egy tévét, alapvetően a netes funkciók miatt, de szeretném fogni a külföldi műholdas adásokat, esetleg a magyar adásokat DVB-T-n.

A kábeltv kilőve, sokkal kevesebb külföldi csatorna van a csomagokban, mint amit műholdon fogni lehet kódolatlanul.

A probléma ott van, hogy itt panelházról van szó, annak is az alsó szintjén lakok. Egyik oldalon a szomszéd ház árnyékolja le az adótornyot, a túloldalt a fák a "műholdas oldalt".

Az egyetlen megoldás így a parabolaantenna tetőre szerelése, ahogy a többi lakóé is nagyrészt ott van. A baj csak az hogy kb 50 méter hosszú kábel kell a tetőig (vagy még több). Ez mekkora probléma?

Arra sem kaptam semmilyen konkrét tanácsot, milyen DVB-T antennát használjak. Régen jó volt egy kicsi beltéri is az erkélyre kitéve, de mióta beépítették a szomszéd ház tetőterét, már nem jó. Egy kültéri erősítős antennával lenne esély a vételre, vagy azt is a tetőre kell tennem?

A TV pedig rendelkezik DVB-T / T2 / C / S / S2 tunerrel, van sima koax és műholdas csatlakozója is. Az megvan, hogy nem kell külső DVB-T dekóder, de beltéri műholdas egység sem?

Valamint parabolaantennából milyet érdemes venni? Motoros, forgatható a tápellátás miatt nem igazán megoldható. Elsősorban a 13°-ra, keleten lévő Hot Bird 6-ra szeretnék rálátni, de jó lenne egyszerre több műholdat befogni.

2021. júl. 11. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

A műholdas vétel: A TV tunere (DVB-S/S2) alkalmas vételére önállóan.

Más kérdés, hogy csak kódolatlan adásokra van/lesz lehetőséged.

50m levezető kábel? Ha jó minőségű (kis veszteségű, 2* árnyékolt) azért van esély nagyobb méretű (min 80cm) márkás antennával (pl. Triax) több műhold vétele forgatással.

(Ámbár nekem volt egy időre kísérletképpen 4 fej felrakva, ezzel vettem Thor-Astra "sávot" úgy, hogy a fő irány a "széle" volt, a Thor.

A fejek hamis fókuszban voltak, egyre csökkenő vételi tartalékkal, de működött).

Létezik antenna multifókuszos, ahova több fej jobb vételi lehetőségeket ad.

A motoros antennák a jelkábelen keresztül táplálhatók, külön vezeték nem kell.

2021. júl. 11. 22:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2021. júl. 11. 22:45
 3/3 anonim ***** válasza:

"Vettem egy tévét, alapvetően a netes funkciók miatt"

Ezek szerint van neted.

Az nem jó ha a neten nézed a műsorokat?

2021. júl. 11. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!