Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A hangszórók melyik alkotórész...

Rosti1966 kérdése:

A hangszórók melyik alkotórésze miatt kell a hangfalakat bejáratni?

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt szajkózzák, de szerintem ez hülyeség. Nem tudom elképzelni mi miatt kellhet. A membrán mindkét felfüggesztésének az elejétől fogva tökéletesen rugalmasnak kell lennie, hogy a tekercs és a membrán minél hamarabb visszatérhessen alaphelyzetébe, és minden rugalmas anyag csak veszít a rugalmasságából az idők során. Először még nem elég rugalmas, de aztán szép lassan azzá válik? A membrán? Annak meg merevnek kell lennie mindig. Ez nem oké. Azt tanácsolják, először csak kisebb hangerővel használjuk majd fokozatosan növelhetjük. De azért a boltban, ha az a tét hogy megveszem-e a hangfalat, az eladó habozás nélkül megdörrenti a cuccot hogy lenyűgözzön. Szóval nem igazán értem a dolgot, annál is inkább mert régebben nem voltak ilyen kikötések a hangfalakkal kapcsolatban. A technikai fejlődés miatt elvileg csak egyre jobb anyagokat tudunk gyártani, itt meg visszafejlődés van? Várom az okos érveket, véleményeket, hátha tanulok valami újat. Köszi.

2021. jún. 21. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

"A hangszórók melyik alkotórésze miatt kell a hangfalakat bejáratni?"

A vájtfülű tulaj miatt.

Ha ez nincs, akkor a bejáratást ki lehet hagyni.

2021. jún. 21. 21:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell semmit járatni. Az első pár tíz óra alatt változik a hangja, ezt lehet bejáratásnak nevezni. De nem fog sérülni a nagyobb hangerőnél sem. Én minden fejhallgatómat közepes hangerőn járattam amiket mostanában vettem. Azért jártam el így, mert kíváncsi voltam, hogy változik-e a hangjuk, illetve azért közepes hangerőn, hogy ne zavarjon hogy szól. Meghallgattam kibontás után, és 1 napi járatás után őket, bőven hallható volt a változás a hangjukban. De ha elkezdtem volna használni, akkor tuti nem hallom meg, mert nem egyik pillanatról történik ez, hanem szép lassan. Hangfalakat nem járattam soha. 2 pár van itthon, ezek már közel 30 évesek, használtan vettem őket. De azokra is ugyan az az igaz, mint a fejhallgatókra.
2021. jún. 21. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
26%

Azért kell bejáratni, hogy a pozitív töltésű elektronok súrlódásmentesen adják le 432 Hz rezgésszintű energiahullámokat...

(el ne hidd)

2021. jún. 21. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Talán a membrán felfüggesztése és a központosító miatt kell bejáratni, de tényleg kell? Igazából mi értelme van? Ha elkezded használni, akkor úgyis előbb-utóbb magától „bejáródik”, ha egyáltalán szükség van erre.

„Azt tanácsolják, először csak kisebb hangerővel használjuk majd fokozatosan növelhetjük.”

Ilyeneket a vájtfülű audiophilek tanácsolnak. Esetleg hívhatsz szellemirtókat is, hogy a rossz szellemeket kiűzzék a hangszóróból, attól biztos jobban fog szólni. (az utóbbi azért nem komoly)

„A technikai fejlődés miatt elvileg csak egyre jobb anyagokat tudunk gyártani, itt meg visszafejlődés van?”

Nem feltétlenül, régen nem gyártottak vacak műanyagdobozos hangfalakat, ma pedig igen nagy számban előfordulnak. A régi rádiók, tv-k dobozai fából készültek, a maiak szinte kizárólag műanyagból – meg is hallatszik a hangjukon. Vannak olyan területek is, ahol a régiek voltak a rosszabb minőségűek, a maiak a jobbak. Például egy régi lengőnyelves hangszórót összehasonlítva egy mostani hangszóróval, a mostani sokkal jobb.

2021. jún. 21. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazért, amiért a hifisták (nem az igazi szakemberek, hanem a vajákos guruk) bejáratják még a falban áthúzott hálózati táp vezetékeket is, napokig hősugárzót járatnak róla, hogy a telihold fényénél oxigénmentes rézből készült, himalájai ezüsttel bevont, és zen-buddhista szerzetes által sodort betáp vezeték tökéletesen bejáródjon, mielőtt a márvány lábakon álló nagy szent erősítőt, és a szigorúan külön dobozban található CD-futóművet és D/A konvertert csatlakoztatják rá.

Röviden: semmi értelme.

2021. jún. 22. 00:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne legyen vonalkódos a henger. /s
2021. jún. 22. 00:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Régen a paraszt megvette a hangfalat, bedugta, oszt használta.

Ma a tudatos felhasználó erre a célra válogatott bejárató zene használatával éri a hangfal csúcs-állapotát. Ez persze azért van, mert a paraszt a régi hangdoboznál a deszkáért és a mágnesért fizetett, de az új hangfalnál már filozófiát és jól meghatározott hitvilágot is vásárol a szerencsés jelölt. Adott esetben a hozzáadott filozófia a vételár nagyobb részét is kiteheti. (és ezt a tipusú filozófiát csomagolják a többszázszorosan túlárazott vezetékek mellé)

Annyit érdemes kipróbálni, hogy az ember pillanatnyi pszichikai állapota erősebben befolyásolja a pillanatnyi hangminőség-érzetet, mint bármi csoda-tabletta.

2021. jún. 22. 00:46
 8/8 Szirty ***** válasza:
100%
Hogy a vájtfülű sznob hozzászokjon a hangjához.
2021. jún. 22. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!