Elpusztult a dvd,blu-ray filmek piaca ?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam,hogy már nem jellemző a hamisításuk sem. Szinte megszűnt a hamisításuk is.
2021. jún. 2. 19:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert manapság, már mindenki letölti a filmeket és laptopon nézi vagy éppen pendrive-ra átmásolja és úgy a TV-n
2021. jún. 2. 19:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha teljesen még nem is, de nemsokára el fog. Ma már ott a Netflix, HBO Go, nCore, OnlineFilmek.me stb. A VHS is eltűnt, a DVD is el(fog).
2021. jún. 2. 19:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A DVD az már rég halott. A Bluray még sokáig maradni fog a gyűjtők miatt, ugyanis sokan szeretik fizikális formátumban is gyűjteni a filmeket, mint más a könyveket. Viszont ez a piac sem lesz valami széles.

A fizikális adathordozók birtoklása sosem megy ki a divatból. Ha jön a Bluray-nél is jobb és elterjed a formátum, akkor azt fogják venni a gyűjtők. Az audio termékek esetén is jól látszik ez a trend. A CD teljesen kiszorult a streaming miatt, viszont a "bakelit" második virágkorát éli. A gyűjtők ugyanis a legjobb formátumot keresik, ami hangzásban a vinyl és nem a CD.

2021. jún. 2. 20:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3-asnak teljesen igaza van.
2021. jún. 2. 20:05
 5/11 A kérdező kommentje:
annyit tudok mondani,hogy a dvd film az mindig is olcsó volt . A blu-ray meg piszok drága. Lejátszó ára még el is megy no ,de a filmek árai na azok félelmetesen. Mi jöhet a blu-raynál jobb ? Ezt én nem tudom megmondani.
2021. jún. 2. 20:18
 6/11 A kérdező kommentje:
bevallom nekem is volt pár évvel ezelőtt blu-ray lejátszóm 20 ezres és filmem is volt 4 darab pontosan ,de nem győztem volna anyagilag megfizetni a blu-ray filmeket így eladtam. Használtan blu filmet meg azért nehéz,hogy ha nem postázza a csávó vagy messze van nekem az ország másik felén. Szóval ez nem terjedt el annyira. Ha milliomos lennék lehet folytattam volna ,de így csak a lóvét vitte volna ami nekem sok nincs.
2021. jún. 2. 20:22
 7/11 Vortrex ***** válasza:
87%
Nem te vagy, aki már minden héten felteszi ezt a kérdést?
2021. jún. 2. 20:42
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

"Valahol olvastam,hogy már nem jellemző a hamisításuk sem. Szinte megszűnt a hamisításuk is."

Ez csupán annyit tesz, hogy tudsz olvasni, valamint szöveget értelmezni, és értesültél egy tényről. Ezen nem segít hogy kérdőjelet raksz a mondat végére.

Vagy esetleg nem hittél az olvasottaknak?

Megerősíthetem, tényleg nem hamisítják már.

2021. jún. 2. 20:49
 9/11 anonim ***** válasza:
61%
Szerinzem már nem fog újfajta optiksi adathordozó jönni. Sérülékenyek voltak(CD-karc, HDD-esés), lassú volt sz adatátvitel(pld cd írás). Ehez képest egy pendrive bírja az esést, a karcokat, hangmentes(bár íráskor én szoktam hallani egy halk sercegő hangot), és olcsó.
2021. jún. 2. 21:21
 10/11 anonim ***** válasza:
67%
Az én véleményem is az, hogy az optikai adathordozóknak a Bluray-jel van vége. Ha majd minden háztartásban elterjedt lesz a faltól-falig képátlójú tévé, akkor a gyűjtőknek muszáj lesz valamit dobnia a kiadóknak. Akkor már nem 50Gb kell egy filmnek az óriás tévékhez, hanem 500Gb vagy 1terra. Jelenleg az SSD az, ami gyorsan tudja ezt és még díszdobozba is lehet csomagolni egy szépen megtervezett designnal. Nem azt mondom, hogy a bltban kapható SSD-ket csomagolják be, hanem azok alapján készítenek egy szabványos holmit, amit csak be kell dugni a lejátszóba, vagy egyenesen a tévébe. Tudom, még drága az SSD. Mozivászon tévék sincsenek, de nézzük meg, hogy pár éve még a 82centis tévék mentek annyiért, mint ma a 155-sök. Ma már szinte ala a 4K, pár éve még a full hd is luxus volt. Pár év és lesznek faltól-falig tévék elérhető áron 64K-val, és lesz hozzájuk megfelelő lejátszó és adathordozó is. A gyűjtési szenvedély nem áll meh. Az belénk van kódolva. Én pl 5gigát pakoltam tele már HD filmekkel, de azt pl nem tehetem ki a polcra és nem foghatom kézbe a borítójukat. Extrákat sem tartalmaznak. Ha jó sok pénzem lenne, ezeket Bluray-en vettem volna meg és nem sznobságból, hanem mert jó érzés birtokolni és nézegetni a sok borítót a polcon. Olyan ez, mint a könyvek. Sosem szorítja ki őket az e-book. Egy könyv szép a polcon, illata van, jó érzés kézbe venni és nincs két egyforma méretű, súlyú, grafikájú stb. Az e-book az egy digit halmaz. egyesek és nullák, amik láthatatlanok. Nem lehet kitenni őket a polcra.
2021. jún. 3. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!