Amennyiben az IPTV set-top boxába nem a modemből megy a lan-kábel/UTP, hanem a router egyik portjából akkor 5-6 mp elteltével megáll az adás. Mi lehet a gond? (Bővebben lent)
A modem a nappaliban van, a 4 portjából 3 lan megy 3 set top boxba, 1 pedig egy router wan portjába a ház hátsó részébe.
Ahol a router van (saját szoba), ott csak egy monitor van. Kíváncsiságból átvittem egy set-top boxot, rákötni a monitorra. A set-top boxba a router egyik portjából dugtam egy lan kábelt, az adás elindult, de eltelt pár mp és megállt.
Az internet sebessége kábelen kb 90-100 mega
Nem jól kezeli a router a multicast forgalmat. Vagy mert nem tudja, vagy mert nincs bekapcsolva rajta az IGMP.
Milyen routered van? A legtöbb mai routerben benne van az IGMP protokoll, hacsak nem valami olcsó Tenda vagy hasonló.
De a legjobb ha a szolgáltató által adott routeren hagyod a boxokat.
Pont egy dualband-es Tenda router van hátul.
Erről az IGMP protokollról még nem hallottam, ennyire nem értek ezekhez. Csak kíváncsiságból próbáltam ki, de ha van megoldás akkor azt szívesen fogadom ettől függetlenül
A Tenda csak példa volt részemről, lehet ők is árulnak olyat amiben van IGMP, ezt nem tudom.
De ha írsz pontos típust megpróbálom kideríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!