Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szeretnék megtanulni zongorázn...

I.B.T. kérdése:

Szeretnék megtanulni zongorázni, ehhez lenne szükségem hangszerre. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék kiadni érte többet, mint 60-70ezer forint. Sajnos azt hiszem szükséges lesz. Néztem elektronikus zongorákat, de csak 100ezer forint felett találtam olyat, ami számomra megfelelne. SZintetizátorban is gondolkozom. Utóbbinál mennyire jelent hátrányt, hogy csak 61 billentyűsek? Ha jól tudom szükséges a billentésérzékenység, másra oda kell figyelni?

2021. máj. 28. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Karácsonykor került a családba egy CT S300 CASIO szintetizátor.

[link]

Igény volt a billentés érzékeny billentyűzet (leütés sebességétől függő hangerő) és a teljes méretű billentyűzet.

A billentyűzet fel-le egy-egy oktávval eltolható.

Nagyjából ez az ár, amennyiért ez benne volt.

És aki kapta, az Casio fan.

Persze vannak ebben a kategóriában ismertebbek is, Yamaha, Roland és társai.

Nem mondom azt, hogy kezdőnek jó lesz, de megfelelt az elvárásoknak.

2021. máj. 28. 21:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!

Mit értesz azalatt, hogy "A billentyűzet fel-le egy-egy oktávval eltolható."? Ezt hogyan kell elképzelni?

2021. máj. 28. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha kifogysz a billentyűkből felfelé vagy lefelé, gombnyomásra 1 oktávval feljebb vagy lejjebb lehet hangolni a cuccost.
2021. máj. 29. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Amúgy megválaszolták..

Miután ez nem egy 7 és fél oktávos (jól emlékszem?)hangverseny

zongora, ha netán olyan a darab lehet

2021. máj. 30. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha zongorázni szeretnél megtanulni, akkor ne elektromosat vegyél. Ki lehet fogni egész jó pianinót is 80 ezerért. A szintetizátor egy másik hangszer kategória. Kb mint a robogó és a nagymotor.
2021. jún. 1. 22:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem csak leütésérzékenység kell elektromos zongorához, hanem minimum súlyozott mechanika, de jellemzően inkább kalapácsmechanika. Ha nem kimondottan zongoratanulás a cél, akkor egy szintimechanikás midi billentyűzet és egy nem gyatra PC tök jó lehet, még ingyenes vsti pluginekkel is. Talán kihozható ennyiből. A ménemszól apróhirdetés aloldalán iratkoznék fel a midi billentyűzet kategóriára, ha épp nincs olyan a meghirdetettek közt, amiről a típusra youtubeolva az derül ki számomra, hogy igen, ő az.
2021. jún. 2. 19:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Ezt néztem ki. Mit gondoltok?

[link]

2021. jún. 3. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!