Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Valaki bírna segíteni nekem...

Valaki bírna segíteni nekem hallásból megtanulni harmonikázni? Mit kell tudnom ehhez? Hogy kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

2020. máj. 2. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

nem bírnék

először tanulj meg furulyázni, hogy értsd a zenét, aztán ha még van kedved menj el egy tanárhoz

2020. máj. 2. 15:42
 2/6 A kérdező kommentje:
nem akarok furulyázni. És a hallás tanulás harmonikán már a kezdő szinten járok. Miért nem bírsz?
2020. máj. 2. 15:52
 3/6 A kérdező kommentje:
nem értem.
2020. máj. 2. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért írta a válaszoló hogy "nem bírnék", mert ez a kifejezés ilyen formában Magyarországon nagyon furcsa, a vajdasági magyarokon kívül tudtommal senki nem használja.

Bár nem tudok harmónikázni, de válaszolva a kérdésre, hallásból elég kemény megtanulni harmónikázni, mert ehhez ismerned kell a hangnemeket/skálákat (bár erre még rá lehet érezni hallásra, de jobb ha tudod, mi miért van), plusz balkézzel összhangazatokat/akkordokat játszol, amihez viszont jó ha van egy kis elméleti tudás, hogy tudd, melyik akkord mellett melyik hang hangzik jól (nyilván ez is kitapasztalható, de sokkal egyszerűbb és gyorsabb megtanulni, mint arra várni, hogy valahogy magadtól rájöjj, hogy hogyan működik)

2020. máj. 3. 14:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Ha azt írnám, hogy "Valaki tudna" akkor nem engedi a kérdést ki írni, mert erre csak igen/nem a válasz.
2020. máj. 3. 14:25
 6/6 anonim válasza:
Figyu! Hallás után tudsz basszust is játszani? Ha igen, akkor profi vagy, nem kell többet tenulnod. Otthon nem fogsz tudni megtanulni. Interneten keresztül szintúgy nagyon nehéz. Iratkozz be egy zeneiskolába. Ott szolfézson megtanulod hozzá a zeneelméletet, a hangszeres órán pedig gyakorlatot szerzel.
2021. szept. 17. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!