Tényleg így van ahogy a férjem gondolja?

Figyelt kérdés

Felénk most nagy a vihar.

Villámlik dörög szakad az eső.. Minden amit el lehet képzelni.

Ilyenkor mindenünket kikapcsol, merthogy "bele csap a villám a TV készülékünkbe"

Nem volt olcsó a méretét nem tudom de kb beteríti a falat.

Nem igazán értek én hozzá.

De ez tényleg igaz?

Ha villámlik akkor mindent áramtalanítani kell?

A kislányunk sír a tv miatt mert pont a kedvenc meséje ment.

Ha tényleg igaz, akkor ahol vettük a tvt vállalnak erre garanciát? Vagy egyáltalán kiterjed erre a gari?

Valaki mondjon valamit 🙄

Köszönöm szépen a válaszokat.

2021. máj. 23. 15:11
1 2 3
 21/29 Szirty ***** válasza:
100%

"Nem tudom higy otthon is így van e de a biztositéknak ez az eggyik feladata"

Egyáltalán nem ez a feladata! A biztosíték feladata az áram korlátozása amit a vezetékhez méreteznek, hogy a túlterheléssel járó melegedés ne okozzon tüzet.

A villám túlfeszültséget okoz, nem túláramot.

Ahogy az előttem válaszoló írta ahhoz túlfesz. védelem kell ami alapból rendszerint nincs kiépítve. A kiépítése viszonylag drága és elég komplikált.

2021. máj. 24. 08:28
 22/29 gabesz147 ***** válasza:

Ritka dolog, de nálunk is bekövetkezett, kb. 30 éve. Az akkori videómagnóm garis volt, a szerelő másnap kérdezte,telefonon mikor fapofával leadtam., hogy nem volt-e vihar nálunk, na mondom ez nem hülye:-), de aztán "okosba" megoldottuk, gyakorlatilag mindent kicserélt benne:-).

A trafóházba vágott be a villám.

Vannak olcsóbb, drágább túlfeszvédő elosztóim, de nagy dörgés, villámlás esetén és elutazáskor mindent kihúzok a konnektorból, és az antennát is TV-ből. Csak a hűtő marad, de még azelőtt is van egy túlfeszvédő egyes aljzat.

Nem egyértelmű, hogy a kikapcsolás alatt mit értesz, de a teljes áramtalanítás a biztos.

A kicsi lány egy mese miatt kicsit sír, de, ha hosszabb ideig nem lesz TV, sok sírás lesz:-(, ebbe gondolj bele. Esetleg akkor tabletről, ha van, nyomjatok neki mesét, játékot.

Ez a villámcsapás ritka dolog, de számolni kell vele.

2021. máj. 24. 21:21
 23/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ezek szerint ha vihar van, akkor tényleg mindent ki kell húzni :(

Igaz, a párom csak a TV - t félti, de akkor majd én a többi elektronikai berendezésekről gondoskodom. Nem lenne őszinte a mosolyunk ha bármit is pótolni kellene a viharok miatt.

Ráadásul mi magasabban vagyunk, mint a szomszédok. Úgymond "dombon" helyezkedik el a házunk. Ez miatt is találna be minket elsősorban a villám. (persze csak gondolom, érteni nem értek hozzá)

2021. máj. 24. 22:12
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem a házatokba csap be a villám, hanem az elektromos hálózatba, és kisüti amit talál.
2021. máj. 24. 22:49
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Ne gondolkodj , ha a hazatokba csap bele akkor akár le is eghet.

A kültéri vezetékek, tehát amin az áram jön be, akkor a kábeltévé ha nem optikai a net az is simán behozza.

Ha félti a férjed a tévét akkor húzza ki, de ha rezes kábeltévé van azt is, mosogatógép, modernebb mosógép, számítógép, ez mind veszélynek van kitéve.

2021. máj. 25. 06:08
 26/29 anonim ***** válasza:
Azért hova “fejlődött” ez a világ, hogy egy nő simán megkérdőjelezheti, amit az ura mond… 👀
2021. máj. 25. 06:35
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
#26, a humor itt nem sikeres, ide olyanok járnak, akik ezt a fogalmat nem értik. Én is megpróbáltam a #11-ben humorizálni, le is pontoztak nullára.
2021. máj. 25. 11:57
 28/29 anonim ***** válasza:
Komoly téma , nem vicceljuk el :)
2021. máj. 25. 22:34
 29/29 anonim ***** válasza:
Ami a komolyságát illeti, van itt elég vicces válasz. :D
2021. máj. 25. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!