Melyik tv a Jobb?

Figyelt kérdés
LCD vagy LED tv? melyik éri meg jobban?
2010. aug. 21. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
LED
2010. aug. 21. 22:22
 2/4 anonim ***** válasza:
LED. Az LCD tv háttérvilágítása fénycsöves, mindig ugyanúgy világít, és ez a sötét pixeleken átlátszódik, fekete helyett inkább sötétszürke színt kapsz. A LED-nél a képpontokat LED-ek világítják meg, amik kapcsolhatók a megjelenített kép függvényében, így a fekete tényleg fekete lesz. Előnye a kisebb fogyasztás és jobb kontrasztarány.
2010. aug. 21. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:
amúgy hivatalosan nem létezik LED tv,hanem LCD TV LED háttérvilágítással nem pedig fénycsővel.Előnye annyi h valamennyivel feketébb a fekete és a kevesebb fogyasztás, de szépen meg is kérik az árát
2010. aug. 22. 02:06
 4/4 anonim ***** válasza:

A sima LCD tv egy kiforrott technológia és manapság lehet jó árban elég jó tv-t kapni. Nekem pl a fekete is simán fekete és nem szürke a tv-n.

A ledes lcd-k még most jöttek be, ami engem illet sose vennék első szériás darabot, azoknál mindig van vmi gond, amit meg kell oldani és általában 1-2 széria múlva meg is oldódik, de azok nem a mostaniak még.

A ledben 3 dolog miatt van fantázia, az egyik a vékonyság, mivel nagyon vékony tvket lehet vele csinálni,

a második a fogyasztás a plazmához képest elenyésző a fogyasztás, viszont a sima LCDhez képest már nem annyira, ugyan olyan képméret mellett 10-15Wnyi fogyasztáskülönbség volt, ezt több mint 6 év alatt hozná be a mai árszinten napi 10 óra használattal, lehet hogy a led kevesbbet fogyaszt, de a ledet vezérlő elektronika is fogyaszt. (Persze ezt nem reklámozzák)

a harmadik dolog a szebb kontraszt, bár ez nem mgyik ledesnél igaz.

+1 az előállítási költség, de ezt csak a gyártók tudják, de úgy hallottam, hogy haverom rokonának a hugának a szomszédja úgy tudja, hogy olcsóbb a ledes:) de a viccet félretéve, ezt ki nem szarja le, legyen ez a gyártók gondja:)

2 féle LEDes technológia van:

Az egyik az oldalvilágításos edge-lites technológia, ezek aránylag olcsóak, de felhősödnek, tehát nem egységes a háttérvilágítás és ahhoz képest drága, ebből a pénzből már tudsz venni egy full extrás fénycsöves LCD-t, aminek lazán lesz ugyan olyan képe, ha jól beállítod.

Haverom tvjét hasonlítottuk össze az enyémmel és hát + 50kért nem kapott jobbat.

A másik pedig a rendes háttérvilágítású, de ezekből is csak a local dimminges jobb, tehát tévhit ez a mgyik LED=jobb kontraszt dolog, ez csak ezeknél igaz, ami ezzel a technológiával készül, bár lehet mgyik ilyen háttérvilágítású led local dimminges, ezt így hirtelen meg nem mondom.

Tehát összefoglalva vagy veszel egy kiforrott sima LCD tv-t, amiből lazán veszel egy full extrásat nagy képátlóval is akár vagy veszel egy ledes tv-t, de én ebből csak a locad dimmingest ajánlom, ami viszont irtó drága.

Tessék belinkeltem egy képet a felhősödésről, jobb látni, mint elhinni és nem látni (ezt lehet vmi bölcs mondás).

[link]

Ez a 2010es LEDes Tv, a márka most mind1, ha érdekel leírom, de a többinél se jobb:D

Jah igen, ne higgy el mindent, amit a marketing mond, nekik az a dolguk, hogy eladják a tv-t, de néha elég hülyeségeket találnak ki.

2010. aug. 22. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!