Milyen laptopot érné meg venni egyetemre?
Azért a pentium procik is jók, ha nem játszani akarsz velük, egyes pentium procik még FHD videót is simán visznek a youtube-on. Akkor neked valami I3, I5, vagy I7 kell, mivel ezek erősek. Ha már itt tartunk, akkor celeron, és atom procisat is kerüld, mert ezek is gyengék.
RAM-ból legyen minimum 8GB a gördülékeny futás érdekében, WIN10 op rendszerrel. Márkából én a HP-t, az Asus-t, és a Dell-t ajánlanám, talán még az Acer-t.
Lenovo vagy Dell üzleti kategóriát válassz használtan. A néhány évesek már ennyibe kerülnek, de sose lesz velük bajod. Nekem van egy majd 20 éves IBM T40 és egy szintén tizenéves T400-am, mindkettő hibátlanul működik. Most egy X1 Carbont használok, 3 éves, azt is imádom. Az akksi persze változó különösen egy használtnál, de azért 200-ért már ki lehet fogni abból is jó állapotút, vagy legfeljebb kicseréled.
Az újak sajnos eléggé kacatok ennyiért mind, jó ha pár évig bírják utána jó esetben csak széthullanak annyira gyatra az összeszerelésük minősége.
Mondom mindezt tizenéves laptop eladói/szervizes tapasztalattal.
3. vagyok.
Ami 1-2 órát bír az már nagyon gyengének számít. Nézegess pl. Levovo T4xx szériát, kiváló kompromisszum hordozhatóság, teljesítmény és (a használt) ára tekintetében. (pl. T470)
200 körül már 4-5 órás akksival lehet találni jókat...
De nagyon sok kereskedő foglalkozik üzleti kategóriás használt gépekkel, mert nyugaton a nagy multik ezeket pár év után leselejtezik úgymond, és olcsón felvásárolják.
De nézegess hardverapro, jófogás, facebook apró stb. rá lehet bukkanni kincsekre, az enyémet is úgy vettem, hiszen az újkori ára ezeknek megfizethetetlen, szinte kizárólag nagy cégek veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!