Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Egyetemre érdemes laptopot...

Egyetemre érdemes laptopot venni vagy elég a toll+füzet is?

Figyelt kérdés
2019. máj. 15. 18:27
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Milyen szak?

Otthon van géped?

2019. máj. 15. 18:43
 2/11 anonim ***** válasza:
39%
Informatika órára érdemes lehet, de igazából oda is elég egy pendrive. Máshova toll+füzet.
2019. máj. 15. 18:45
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Én mérnökin vagyok, a képzés alatt egyszer sem vittem be a laptopom(végén járok).

Szerintem felesleges a laptop. De biztos egyetem és szakfuggo

2019. máj. 15. 19:05
 4/11 anonim ***** válasza:

Magyar alapszakomon toll és füzet volt csak, és senki se laptopozott. De külföldi mesterszakomon meg pont fordítva, mindenki laptopon jegyzetelt, és kb 1 gyerek volt összesen, aki füzetbe.

Szerintem hasznos dolog a laptoposdi. Enyém egy töltéssel kímélős állapotban lazán végigbírta az egy iskolanapot (bár itt kint eléggé rövidek a napok olyan szinten), így még töltő-stressz se volt (pedig amúgy volt töltési lehetőség minden asztal alatt). De attól függ, hogy mennyire fér bele a büdzsédbe

2019. máj. 17. 19:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
De most komolyan, miért kellett lepontozni a válaszomat? Ugyanazt írtam, mint a #3 válaszoló. Előadáson nem lehet értelmes módon laptoppal jegyzetelni. Aki nem hiszi az próbálja ki, hogy mennyire kényelmes wordben bonyolult képleteket leírni és keresni a görög betűket, ha olyan szakról van szó.
2019. máj. 17. 20:33
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk is sokan jöttek géppel utána inkább arra volt jó hogy ha lassú volt a gép a könyvtárba akkor azt használták, tehát jegyzetelésre nem nagyon használta senki. Zavaró is szerintem elő adás közben a billentyűhang.
2019. máj. 17. 20:41
 7/11 Derwer válasza:
81%

Én már 10 éve kezdtem az egyetemet (nyugi, már rég befejeztem ;)) és a matekot kívül kB mindent laptopon írtam.

Én szerettem,

-hogy menet közben és utólag is könnyen gyorsan átstruktúrálhatok bármit,

-hogy gyorsan kereshető volt,

-hogy diákra rátudtam írni digitálisan.

Szerencsés voltam, már akkor egy érintő kijelzős, tollas laptoppal dolgozhattam és megtaláltam a OneNote programot is, ami kezel szöveget, képet (OCRrel) , hangot, videót, jól strukturálható, gyors.

Nem azt mondom hogy ez kell, de nekem NAGYON hasznos volt.

Unokatesóm most kezdi az egyetemet, őt is egy ilyen géppel vérteztük fel.

2019. máj. 19. 08:03
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

5# engedd el, ok nélkül pontozgatnak ezen az oldalon.

Egyébként tényleg szak és tárgy függő. Ha sok ábra, grafikon és képlet van, akkor papíron egyszerűbb.

De ha sima szöveget kell jegyzetelni, akkor a laptop gyorsabb lehet.

2019. máj. 20. 07:47
 9/11 anonim ***** válasza:
nekem asztali gépem volt majdnem végig (az utolsó félévben cseréltem laptopra). nem hiányzott mikor órákon voltam. mikor lett laptopom, egyszer sem vittem be. nem hiányzott.
2019. máj. 22. 12:03
 10/11 kriszpo ***** válasza:

Laptopot,notebookot nem csak az egyetem miatt érdemes beszerezni, jó lesz az még később is.

Én amúgy is akartam venni egyet, de az egyetem miatt előbb vettem meg. Hasznos lehet, nem feltétlenül előadásra, hanem előtte, utána, kollégiumban stb...

Kifejezetten PTE ETK-s előadásokra eddig nem kellett.

2019. máj. 23. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!