Egyetemre érdemes laptopot venni vagy elég a toll+füzet is?
Én mérnökin vagyok, a képzés alatt egyszer sem vittem be a laptopom(végén járok).
Szerintem felesleges a laptop. De biztos egyetem és szakfuggo
Magyar alapszakomon toll és füzet volt csak, és senki se laptopozott. De külföldi mesterszakomon meg pont fordítva, mindenki laptopon jegyzetelt, és kb 1 gyerek volt összesen, aki füzetbe.
Szerintem hasznos dolog a laptoposdi. Enyém egy töltéssel kímélős állapotban lazán végigbírta az egy iskolanapot (bár itt kint eléggé rövidek a napok olyan szinten), így még töltő-stressz se volt (pedig amúgy volt töltési lehetőség minden asztal alatt). De attól függ, hogy mennyire fér bele a büdzsédbe
Én már 10 éve kezdtem az egyetemet (nyugi, már rég befejeztem ;)) és a matekot kívül kB mindent laptopon írtam.
Én szerettem,
-hogy menet közben és utólag is könnyen gyorsan átstruktúrálhatok bármit,
-hogy gyorsan kereshető volt,
-hogy diákra rátudtam írni digitálisan.
Szerencsés voltam, már akkor egy érintő kijelzős, tollas laptoppal dolgozhattam és megtaláltam a OneNote programot is, ami kezel szöveget, képet (OCRrel) , hangot, videót, jól strukturálható, gyors.
Nem azt mondom hogy ez kell, de nekem NAGYON hasznos volt.
Unokatesóm most kezdi az egyetemet, őt is egy ilyen géppel vérteztük fel.
5# engedd el, ok nélkül pontozgatnak ezen az oldalon.
Egyébként tényleg szak és tárgy függő. Ha sok ábra, grafikon és képlet van, akkor papíron egyszerűbb.
De ha sima szöveget kell jegyzetelni, akkor a laptop gyorsabb lehet.
Laptopot,notebookot nem csak az egyetem miatt érdemes beszerezni, jó lesz az még később is.
Én amúgy is akartam venni egyet, de az egyetem miatt előbb vettem meg. Hasznos lehet, nem feltétlenül előadásra, hanem előtte, utána, kollégiumban stb...
Kifejezetten PTE ETK-s előadásokra eddig nem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!