Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Képes egy hordozható bluetooth...

Képes egy hordozható bluetoothos hangszóró lefedni a 20-20000Hz hangsávot?

Figyelt kérdés

Nagyon soknál megadják a specifikációban,

de azt olvastam, hogy erre csak nagy méretű hangfalak képesek.

2021. márc. 29. 19:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%
Nem (igazán) méretfüggő. Ha odaírják, akkor nagy valószínűséggel igen.
2021. márc. 29. 19:38
 2/20 anonim ***** válasza:
53%
A kedves leszavazó a gombnyomkodás mellé esetleg magyarázatot is fűzhet, hátha tanulok valamit, annak mindig örülök, ha új ismereteket szerzek. :)
2021. márc. 29. 19:55
 3/20 anonim ***** válasza:
78%

És a 20-20000 Hz-t hány dB-s pontok között adják meg?

Ha kicsi a doboz, gyanakodhatsz hogy kamu az alja (a tetejét könnyű elérni valami piezo csipogóval). Rendes nagy hangdobozok sem mind mennek le 20 Hz-ig, a korrekt gyártók bevállalják hogy csak 45 vagy 40 Hz, de legalább ez az érték igaz.

2021. márc. 29. 20:11
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

„Nem (igazán) méretfüggő.”

A mélyhangok megfelelő lesugárzására nagy méretű hangszóró alkalmas. Ha egy 10 cm átmérőjű hangszóróra megadják, hogy lefelé 20 Hz-ig átviszi a hangokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy hazudnak.

„Ha odaírják, akkor nagy valószínűséggel igen.”

Nem, ma már egyre több a hazugság ezen a téren (frekvenciamenet, teljesítmény).

2021. márc. 29. 20:25
 5/20 anonim ***** válasza:
34%
Azért a "csúnya vállalatok hazudnak" állításokon kívül kicsit komolyabb érvekre gondoltam. :)
2021. márc. 29. 20:33
 6/20 anonim ***** válasza:
32%

"kicsit komolyabb érvekre gondoltam."

Azt ugyan lesheted, érvelni itt nem szokás...

2021. márc. 29. 20:52
 7/20 A kérdező kommentje:

SONY SRS-XB12B és JBL GO 3 hangszóró között vacilálok, a sonynak jobb a specifikációja, de nem tudom, hogy hihetek-e neki.

(Bár fülhallgatóból a sony-t jobban szeretem, mint a JBL-t)

2021. márc. 29. 22:33
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan megveheted, nem csingcsangcsung cégek.
2021. márc. 29. 22:37
 9/20 anonim ***** válasza:
65%

"csúnya vállalatok hazudnak"

"A mélyhangok megfelelő lesugárzására nagy méretű hangszóró alkalmas. Ha egy 10 cm átmérőjű hangszóróra megadják, hogy lefelé 20 Hz-ig átviszi a hangokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy hazudnak."

Azért, mert fizika. Ennél jobban hogy lehet szájba rágni? A saját napi tapasztalatod is alátámasztja, ha egyáltalán hallottál életedben 20Hz-ig lemenő szubon olyan anyagot, amiben hagytak is az alsó oktávból valamennyit.

2021. márc. 30. 00:41
 10/20 Morzsi007 ***** válasza:
Könnyű zenében a 20Hz az nagyon alacsony frekvencia, filmeknél inkább jellemző. Hangfalnál, kisebb méretből nehezebb ilyen mély hangot kicsikarni, de ezek valamilyen szinten márkás termékek és van közük az audio rendszerekhez. Ha nem is hozzák az értékeket, de rosszul nem fognak szólni.
2021. márc. 30. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!