Képes egy hordozható bluetoothos hangszóró lefedni a 20-20000Hz hangsávot?
Nagyon soknál megadják a specifikációban,
de azt olvastam, hogy erre csak nagy méretű hangfalak képesek.
És a 20-20000 Hz-t hány dB-s pontok között adják meg?
Ha kicsi a doboz, gyanakodhatsz hogy kamu az alja (a tetejét könnyű elérni valami piezo csipogóval). Rendes nagy hangdobozok sem mind mennek le 20 Hz-ig, a korrekt gyártók bevállalják hogy csak 45 vagy 40 Hz, de legalább ez az érték igaz.
„Nem (igazán) méretfüggő.”
A mélyhangok megfelelő lesugárzására nagy méretű hangszóró alkalmas. Ha egy 10 cm átmérőjű hangszóróra megadják, hogy lefelé 20 Hz-ig átviszi a hangokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy hazudnak.
„Ha odaírják, akkor nagy valószínűséggel igen.”
Nem, ma már egyre több a hazugság ezen a téren (frekvenciamenet, teljesítmény).
"kicsit komolyabb érvekre gondoltam."
Azt ugyan lesheted, érvelni itt nem szokás...
SONY SRS-XB12B és JBL GO 3 hangszóró között vacilálok, a sonynak jobb a specifikációja, de nem tudom, hogy hihetek-e neki.
(Bár fülhallgatóból a sony-t jobban szeretem, mint a JBL-t)
"csúnya vállalatok hazudnak"
"A mélyhangok megfelelő lesugárzására nagy méretű hangszóró alkalmas. Ha egy 10 cm átmérőjű hangszóróra megadják, hogy lefelé 20 Hz-ig átviszi a hangokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy hazudnak."
Azért, mert fizika. Ennél jobban hogy lehet szájba rágni? A saját napi tapasztalatod is alátámasztja, ha egyáltalán hallottál életedben 20Hz-ig lemenő szubon olyan anyagot, amiben hagytak is az alsó oktávból valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!