Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért van 8K-s TV ha nincs...

Miért van 8K-s TV ha nincs 8K-s műsor?

Figyelt kérdés
A japán olimpia vagy mi tudom hogy 8K.

#felbontás #TV #8K TV #8K felbontás #4320p
2021. márc. 13. 17:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
van, csak max te nem találod
2021. márc. 13. 17:36
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Minek van helyesírás, ha úgysem használod?
2021. márc. 13. 18:02
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Magyarországon még 4k-s adást sem sugároznak. Viszont külföldön nem tudom.
2021. márc. 13. 18:03
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Külföldön biztos van 4, és 8K-s sugárzás is. Magyarországon valóban csak a full Hd a maximális sugárzott felbontás.
2021. márc. 13. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Valószínüleg drágább lenne átalakítani a hálózatot legalább 4k-ra, valószínüleg a beltéri koax kábelek sem tudnak 4k jelet továbbítani, nem beszélve, hogy ezek a "mediabox"-ok is csak FHD-t tudnak. Valószínüleg az elkövetkezendő 10-15 évben lesz valami újítás a TV adások terén, de ez sok mindentől függ, pld ismeretlenebb TV adók(d4, bonum, pax, stb) nem is rendelkeznek megfelelő kamerával, hogy 4k-s adást tudjanak rögzíteni.

De ugy már itt van a 8k, valszeg lesz 16k is, illene már újítani az adások minőségén. Persze azért sem újítanak, mert a lakosság nagy része HD, vagy FHD TV-vel rendelkezik, nem biztos, hogy annyian kihasználnák a 4k nyujtotta lehetőséget.

2021. márc. 13. 18:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg csak marketing miatt van, nagyrészt technológiai demonstráció, bár már van néhány 8K-s videó, drága eszközzel te is csinálhatsz, és 30MP körüli felbontású képeket is nézhetsz vele. 60"-70" fölött állítólag a 4K-s tévék is pixelesek közelről.
2021. márc. 13. 18:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Már a 4k TV is szoftveresen feljavította a gyengébb képeket, ez is gondolom tud ilyet, sőt több pixellel dolgozik, ezért jobban tud játszani a színekkel, élekkel. Nem lesz teljes élmény, de már egy 480p is jobban néz ki, mint az FHD kijelzőn.

Nem csak TV adás létezik. :)

Stream, Gaming, Offline videók. Saját filmeket is lehet rajta nézni, amit én csinálok a drónommal, miközben a srácok ugratnak a bringájukkal.

Egyszer jön majd az adás is. Hatalmas sávot meg fog zabálni és magyaroknál már az FHD is kuriózum :) Szóval a TV adásért nincs értelme még. Ez bizony jogos felvetés.

PlayStation 5 és Xbox Series X támogatja a 8K-t.

Hátránya, még gyerek cipőben jár és nincs minden képfeldolgozási támogatás megoldva 8K-n, ami van 4K-n.

[link]

HDR könnyebben szabályozható még kisebb felbontású videók esetén is, a több pixel szám miatt. Ezzel élesebb kép, mélyebb színek érhetőek el vele. (nem mintha a HDR 4000 nem lenne elérhető 4K-ban)

Személyes véleményem, hogy a 4K bőven elég. Hatalmas képernyőt úgysem nézek közelről. Távolról meg nem szükséges olyan felbontás. Én az 1.75 dioptriás szememmel még szemüvegben sem veszem észre a színeken kívül a különbséget a felbontásban a 4K és a 8K között. És a 40-90 colos tévéket legalább 2 méterről nézem. Színekben és árakban van különbség :)

Ami számomra fontosabb az a szoftveres támogatottság a felbontásnál:

- média formátumok támogatása

- legalább 3 saját beállítású képbeállítás

- adaptív fényezőbeállítás

- Világosban és sötét szobában is élvezhető színélmény úgy, hogy látszódjon is szépen és ne süsse ki a szememet.

- könnyű csatorna állítási lehetőségek.

- Streaming szolgáltatások

- Wireless opciók (BT, ChromeCast, stb)

- USB tudjon meghajtani egy winyót. Sok TV még a 0.9A-t sem képes kezelni USB-n (pl a Panasonic csúcskategóriája sem, pedig azt hazudják a leírásban, hogy tudja, de több tévén is kimértem és nem tudja). És 1.2A beleférhetne igazán, amikor noname TV-k képesek erre, nagy cégek TV-je is képes lehetne rá!

Színmélység, kontraszt mélység.

Szerencsére ez nincs szabványosítva, mindenki a saját (és nem ritkán hazug) számait használja. Ezért élőben kell megnézni, hogy mit tud egy TV és nem csak világítás mellett!

2021. márc. 13. 19:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mr.TECH:

Streaming-ben van 4K és a "tékában" is van 4K :)

2021. márc. 13. 19:21
 9/11 anonim ***** válasza:
88%

Igen, tudom, de ezeket nem írtam le, mert elég egyértelmű, amikor a netről simán lelehet szedni egy 4k-s videót.

Én csak a "vezetékes" adásra tértem ki.

2021. márc. 13. 19:25
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezért van értelme a 4K tévének.

Hiába nem ad a tévé adást, attól még van értelme a 4K-nak :)

2021. márc. 13. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!