Autó akkumlátorról hogyan tudok le venni 5 vagy 12 voltot ?
Értem mit szeretnél. Én a helyedben a telefontöltésére vennék egy olyan szivargyújtós csatlakozót amit szivargyújtó helyére lehet beépíteni. Abba stabilan megvan az az 5V ami egy telefontöltésére kell
Nekem egy ehhez nagyon hasonló változat van. Van benne szivargyújtó csatlakozó és USB, és az egészet egy kapcsolóval lehet fel-le kapcsolni. Én egy olyan dolgot amit te is szeretnél úgy csináltam meg hogy fogtam egy műanyag dobozt nem tudom mi volt az eredetileg minek a doboza fogalmam sincs. Annyit csináltam hogy kifaragtam a panel helyét amin az aljzatok vannak. Mivel eleve olyan aljzatok hogy simán direktbe lehet csatlakoztatni 12 voltos akkura és az USB is megkapja azt a feszt. ami neki kell meg a szivargyújtó aljzat is. Én szereltem bele pluszba voltmérőt hogy lássam hogy áll a töltöttség. A dobozból 2 vastag vezeték akkusaruval csatlakozik rá az akkura benne biztosítékok vannak. Ilyen olyan dc dc konverterekkel én feleslegesnek tartom ezt a kínlódást. Persze ha neked olyan lámpád van ami mondjuk 6 vagy 8 Volttal megy bár elképzelni sem tudom hogy létezik ilyen de egy ismerősöm erősen állítja hogy neki van.... Mindegy akkor esetleg egy szabályozható potméteres dc dc konvertert alin biztosan találsz amihez kijelző is van ami mutatja mikor hány volt megy ki éppen esetleg oylat rátehetsz.
Lámpák terén nem tudom mi van neked ha stabilan 12 voltos lámpáid vannak azokat megoldhatod úgy hogy teszel rájuk neked tetsző csatlakozót és azt be a dobozba és akkor direktől is kaphatják a 12 voltot vagy ami épp kell. Ha van 5 voltos világításod vagy olyan amihez már kell valamilyen áramkorlát az 5 voltoshoz például ami sima USB-s lámpa is lehet akkor én javaslok egy olyat hogy egy 6 voltos fogyasztót sorba kötsz az 5 voltos lámpád pozitív csatlakozójával és akkor lesz igaz 6 Voltod vagy 5,5 de az még bőven jó áramkorlát annyitól még nem megy tönkre. Szerintem ezzel stabilabb mint a dc dc konverter. Sajnos nekem volt olyan dc dc konverterem ami szépen tette a dolgát. Azt egy 24 Voltos trafóra csatlakoztattam rá mert javarészt 24 voltos fogyasztók üzemeltek róla de szükségem volt 12 Voltos ágra amit én így oldottam meg. Működött nem is volt vele semmi baj csak a konverter gondolt egyet és a 12 volt helyett 24 voltot adott annak a fogyasztónak aminek nem kellett volna a 24 volt csak a 12 és persze hogy kiszállt belőle a füst.
bocs nem olvastam el ezt a hosszú választ, lehet ugyanazt írjuk
Dobj össze egy műanyag dobozba - villanyszerelő doboz, vagy kajásdoboz :D 1-2 szivargyújtó aljzatot és jónapot!
Rakonyragasztóval, szilóval ragaszd rá az akksira, kösd be a sarukról 1-1 vezetékkel.
Telefonhoz szivargyújtó töltőt vegyél - az pont a 12V-5V üzemre van kitalálva
aljzatot, csatlkozót lehet kapni talán még vilanyszerelős boltban is, de autósboltban tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!