Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen LCD TV-t érdemes venni...

DanaS kérdése:

Milyen LCD TV-t érdemes venni most?

Figyelt kérdés
...ha adott kb 170.000 forint? Jó lenne a 40" vagy több, de a 100Hz sem lenne rossz.
2010. aug. 17. 16:05
 1/9 Beatrix17 válasza:
Inkább plazma!
2010. aug. 17. 16:13
 2/9 anonim válasza:
100%
Szerintem a 100 hz az fölösleges, mert az emberi szemnek szinte egyforma, egy 50-60 hz-es tv is épp olyan jó. Persze ha ebben az árkategóriában találsz 100 Hz-eset az jó, de csak emiatt ne vegyél drágábbat! :) Hogy mekkora legyen az a helyiségtől függ ahova rakni akarod, pl.: hogyha a kanapé és a tv között 2 méter van akkor nem érdemes venni akkorát, de ha 5-6 vagy több akkor egy 40"- 42" kéne oda. Meg ha ki tudod használni akkor a full HD-re figyelj, meg a csatlakozásait nézd meg hogy pl mennyi HDMI csatlakozó van rajta. Meg amire még figyelj, az a kontrasztarány! Minél magasabb annál jobb a tv. Remélem segítettem :)
2010. aug. 17. 16:14
 3/9 anonim válasza:
1. válaszoló: A plazmát el lehet felejteni! Az első nagy tv-k voltak plazmák, aztán a gyártók rájöttek hogy az lcd jobb. Arról nem is beszélve, hogy a plazma max. felbontása 720p. Valamint hamarabb elkezd tőle fájni az ember szeme és a feje.
2010. aug. 17. 16:16
 4/9 Beatrix17 válasza:
2009.Januárban vettem egy 106 os lg plazmát!Teljesen jó!Elköltöztem,azt ott hagytam az exemnek,a mostani páromnak van egy 106 os toshibája,ami lcd.Sem szinre,sem képminőségre,sem hangra nem jó!
2010. aug. 17. 16:23
 5/9 anonim ***** válasza:

A plazmának jobb a válaszideje és a kontrasztja, de ezek mellett a fogyasztása és az ára is nagyobb, sőt még a beégéstől is félni kell, nah meg fényes nappal egy kis sötétítést igényel.

Az LCD tv-t tudod univerzálisan is használni: monitor, tv, játék, a plazma ezzel szemben beég, ha monitorként használod és a játékoknál is kompromisszumot kell kötni, csak filmnézéshez jó, mondjuk ahhoz sokan ajánlják.

Nekem egy c650es Samsung Tv-m van és megvagyok vele tökéletesen elégedve, szép a kép, a válaszidőnél lehetnek gondok játéknál, ha hardcore gamer vagy, de nekem tökéletes megfelel, persze azért nem fél percet késik, csak a samsungoknál egy kicsit nagyobb, de nem kell tőle félni egyébként.

És a legjobb, ha töltök a netről filmet azt usb-ről tudja játszani, a legtöbb mkv-t letudja játszani.

Az eredeti 25 vagy 50 gigás blu-ray lemezeket is lejátsza, csak át kell nevezni mkvra a legnagyobb m2ts fájlt, de amit eddig letöltöttem fullHD-s filmeket, azokat mind vitte 2 kivétel volt, az egyik avatar, meg az egyik hangsáv, de az avatarból van 500 féle rip, a hangsávot meg nem értem, mivel ugyan az volt mint eddig.:)

2010. aug. 17. 16:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a plazam TV-m full HD-s érdekes...
2010. aug. 17. 16:38
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindenképp az LCD-re szavazok, ez biztos.

Mivel elég nagy a nappalink így a 40-es lenne a megfelelő.

Amit kinéztem az egy Bravia, 40NX500-as de az csak 50Hz-es.Tényleg nem feltűnő a különbség? Mármint pl egy Forma 1-et nem ken annyira szét?

Sajnos a nagyobb üzletekben csak a Blu-ray filmekkel operálnak és nem igazán lehet felmérni a a normál TV adásbeli tudásukat.

2010. aug. 17. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi 3 éve vettünk egy kisebb Samsung LCD TV-t és most amikor bekapcsoljuk három részre oszlik a képernyő,mint egy zászló,és csak egy jó idő után lehet csak nézni,azt mondták javítani nem lehet,használjuk igy ameddig még tudjuk,aztán ellehet dobni, elegem van az LCD-kből...bocs az offért
2010. aug. 17. 21:43
 9/9 anonim válasza:
egy jó sony LCD HDTV, az az igazi főleg ha 600Hz-es és van legalább 162cm átmérőjű :)
2010. aug. 19. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!