Van egy sony str dg 510-es erősítőm, ami rá van kötve egy 4 ohm-os mélyláda, meg egy sziszegő és nagyon hamar melegszik fel az erősítő Mitől lehet ez? Van egy tippem szerintem a mélyláda miatt.?
9-es vagyok
Egy hangszórót házilag, főleg megfelelő eszközök nélkül nem lehet áttekercselni. Ehhez ki kellene szerelni a membránt, a központosítót, hogy hozzá lehessen férni a lengőtekercshez. Utána az eredeti tekercset le kellene tekerni és a helyére két sorban megfelelően vékonyabb huzallal új tekercset kellene készíteni. Utána visszahelyezni a membránt és a központosítót, ezeket pedig házilag pontosan beállítani gyakorlatilag lehetetlen. Már ott bukott a mutatvány, hogy a membrán széle és a központosító ragasztva van, ezek kiszedésekor szinte biztos, hogy elszakadnak. Nem véletlen, hogy a hangszórók javítására külön erre specializálódott műhelyek vannak.
Én sem ajánlom hogy hozzáfogjon, de meg lehet csinálni házilag is.
A ragasztások oldószerrel, melegítéssel szétszedhetők roncsolás nélkül. A központosítás távtartó gyűrűvel egyszerűen megoldható.
Kell hozzá pár dolog, de semmi különleges.
Viszont ami szintén nem árt hozzá az a kézügyesség és a tapasztalat (gyakorlat).
Itt a pont 12-nél.
Fiatal koromban itthon, házilag tekertem, tekertük a Videoton és Orion hangszórókat. Nyilván minden ilyen jellegű ismeret, rutin és kézügyesség nélkül nem kell belekezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!