Van egy sony str dg 510-es erősítőm, ami rá van kötve egy 4 ohm-os mélyláda, meg egy sziszegő és nagyon hamar melegszik fel az erősítő Mitől lehet ez? Van egy tippem szerintem a mélyláda miatt.?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam rajta hogy teszek bele egy hűtő ventilátort gondolom nem lesz baja?

2021. febr. 20. 13:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Egy hangszórót házilag, főleg megfelelő eszközök nélkül nem lehet áttekercselni. Ehhez ki kellene szerelni a membránt, a központosítót, hogy hozzá lehessen férni a lengőtekercshez. Utána az eredeti tekercset le kellene tekerni és a helyére két sorban megfelelően vékonyabb huzallal új tekercset kellene készíteni. Utána visszahelyezni a membránt és a központosítót, ezeket pedig házilag pontosan beállítani gyakorlatilag lehetetlen. Már ott bukott a mutatvány, hogy a membrán széle és a központosító ragasztva van, ezek kiszedésekor szinte biztos, hogy elszakadnak. Nem véletlen, hogy a hangszórók javítására külön erre specializálódott műhelyek vannak.

2021. febr. 23. 00:04
 12/14 Szirty ***** válasza:

Én sem ajánlom hogy hozzáfogjon, de meg lehet csinálni házilag is.

A ragasztások oldószerrel, melegítéssel szétszedhetők roncsolás nélkül. A központosítás távtartó gyűrűvel egyszerűen megoldható.

Kell hozzá pár dolog, de semmi különleges.

Viszont ami szintén nem árt hozzá az a kézügyesség és a tapasztalat (gyakorlat).

2021. febr. 23. 07:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Itt a pont 12-nél.

Fiatal koromban itthon, házilag tekertem, tekertük a Videoton és Orion hangszórókat. Nyilván minden ilyen jellegű ismeret, rutin és kézügyesség nélkül nem kell belekezdeni.

2021. febr. 23. 16:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Tisztelt kérdező, akkor itt van egy szakember, a 13-as, add neki oda a hangfalaidat, őt majd áttekercseli.
2021. febr. 23. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!