Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Dvd lejátszóból lehet csinálni...

Dvd lejátszóból lehet csinálni dvd olvasót írót PC-hez?

Figyelt kérdés
2021. febr. 13. 13:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%

#7 hiába vagy agresszív. Át lehet alakítani az olvasót. Ki lehet benne cserélni elemeket és meg lehet oldani.

Ha értenél gyökpítnyit az elektronikához, tudnád, hogy még kávéfőzőt is lehet belőle csinálni.

2021. febr. 13. 17:52
 12/26 Szirty ***** válasza:
56%

"Ki lehet benne cserélni elemeket"

Hát igen. Nem tudom ki tudna beszerezni (sok más szükséges alkatrész mellett) egy másik lézerdiódát és ki cserélné azt ki úgy hogy optikai szempontból is megfelelő legyen.

A kérdező? :)

Gyakorlatilag az egészet át kellene építeni ehhez. Beleértve az elektronikát is.

2021. febr. 13. 17:59
 13/26 A kérdező kommentje:
Sima olvasó is elég lenne nekem írni nem kell hogy tudjon
2021. febr. 14. 00:19
 14/26 anonim ***** válasza:
Nem vagyok agresszív ,csak utálom az okoskodó pancserokat mint te aki látatlanban elvi hibásan távszerel itt...Egyértelmű h a kérdezőnek lövése sincs arról amit kérdez te meg okoskodsz a semmiről...
2021. febr. 14. 03:20
 15/26 anonim ***** válasza:

"2-es válaszoló vagyok

Most miért pontoztátok le? Mondja el nekem mint számítógép szerelőnek, hogy hogy lehet egy dvd lemezből író-olvasót csinálni?"

Azért vagy lenullázva mert nem h számítógép szerelő nem vagy de még olvasni sem tudsz!Olvasd el mégegyszer a kérdést ,aztán olvasd el h milyen baromságot válaszoltál és esetleg rájössz...

2021. febr. 14. 03:23
 16/26 anonim ***** válasza:
15# jaa én úgy olvastam eddig hogy dvd ből lehet író-olvasót csinálni.. akkor sorry félteolvastam :D
2021. febr. 14. 07:46
 17/26 Szirty ***** válasza:

"...dvd lemezre csak írni lehet és kiolvasni belőle az adatokat egy dvd író-olvasó eszközzel."

Ez tiszta sor, de egy DVD _lejátszó_ olyan eszköz ami csak _olvasni_ (lejátszani) képes a lemezt. Írni nem tud.

Eleve a lézerdióda teljesítménye nem elég az íráshoz (íráshoz annak sokszorosa kell). Nem is beszélve arról a komplett elektronikáról ami az íráshoz kell és az olvasóban nincs benne.

2021. febr. 14. 08:46
 18/26 anonim ***** válasza:
Igazad van utolsó. A dvd lejátszó valóban csak olvasni tud adatokat, kicsit elkalandoztam amikor írtam a választ. Még csak 12.-es vagyok (végző), tehát tapasztalatom ezen az egészben még kevéske, de így tanultam ahogy írtam —> Dvd-re írni, olvasni lehet adatokat.
2021. febr. 14. 09:53
 19/26 Szirty ***** válasza:

"de így tanultam ahogy írtam —> Dvd-re írni, olvasni lehet adatokat."

Ez így ebben a formában nem igaz.

Csak az írható (DVD-R) és újraírható (DVD-RW, DVD-RAM) DVD-re lehet adatokat írni. A gyári "préselt" lemezekre maximum alkoholos filccel lehet. DVD íróval nem! :)

2021. febr. 14. 10:32
 20/26 Alex Fly ***** válasza:
Na akkor hogy rövidre zárjuk: meg kell nézni, milyen sasszi van abban a lejátszóban. Sok esetben sima IDE eszköz van beépítve (vagy inkábbb laptop-meghajtók), ez van ráakasztva az elektronikára. Ebben az esetben megoldható a használata PC.vel is, csak a csatlakoztatást kell valahogy megoldanod (ugye ma már nem igazán szokás az alaplapra IDE portot szerelni, és a ma használt PCI Express csatolóval sem tudok IDE-kártyát; laptop-szabványú drive esetén ehhez még külön átalakítóra is szükséged lesz) -egyszerűbb és olcsóbb venni egy rendes PC-s ODD-t...
2021. febr. 15. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!