Szerintetek ,laptopot vagy számítógépet vegyek?

Figyelt kérdés
Rég szeretnék már egy olyan laptopot vagy számítógépet amin lehetne streamelni és játszani. Szóval most a keretem 500ezer forint . Ennyiből melyiket éri meg ? Vagy gyűjtsem még a pénzt? Acer laptopokat néztem eddig, vagy rakjak össze egy gépet? Ha gép akkor miket vegyek bele?Előre is köszi.

2021. febr. 6. 08:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen játékokat...
2021. febr. 6. 20:35
 12/15 xKakashix ***** válasza:
83%

ha streamelni is akarsz mindenképp asztali szerintem.. csak várj vele, ne most vegyél, legalább is vga-t ne most, a többi alkatrész árak okésak...

laptopot már csak egy dolog miatt nem vennék, ha nem fontos a hordozhatóság, az pedig a hőmérséklet

keresgélni, hogy melyik gyártónak jó a hűtése, teszteket nézegetni stb.. ha rosszat fogsz ki undervoltolni, laptophűtő alá, esetleg újrapasztázni.. szóval egy szóval macera és az upgrade lehetőségről ne is beszéljünk, abba nem fogsz csak úgy procit meg vga-t cserélni ha már gyengének éreznéd pár év után

szóval vannak olyan dolgok amik laptop mellett szólnak, de szerintem több olyan van ami asztali mellett

és pc-ből még mindig tudsz kisebbet összerakni ha nem szeretnéd, hogy túl nagy helyet foglaljon

2021. febr. 7. 13:16
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

Én mindenképp laptopot vennék, azt legalább lehet hordozni, bárhová magaddal viheted, és nem ülsz ott helyhez kötve az asztalodnál a kábelek társaságában!

Kérdés persze hogy milyen játékokat kell elbírnia, de azért ekkora keretből már bőven kitellenek kellően erős laptopok, hisz nem ritkák az olyanok amikben valamely szériás Intel Core vagy AMD Ryzen processzor, és szintén valamelyik dedikált nVidia GeForce videókártya van, ezeknek ugyanis a legjobb a technológiájuk, ami nem elhanyagolandó szempont a hardver erejében, na és persze szigorúan 8 GB DDR4 ramtól fölfelé!

Tudtommal ezek a kombinációk leginkább Asus laptopokban fordulnak elő, de azért vannak még Acer-ben, MSI-ben, és néhány Lenovo-ban is!

Asztali gépből ráadásul csak akkor jönnél ki ennyiből, ha van már hozzá egered, billentyűzeted, és egy szuper monitorod, mert ha még azokra is költeni kell, akkor azokból a jobb fajták mind együtt kapásból legalább 75-80 ezret lakarmolnak a keretedből, és bizony az alkatrészek külön-külön elég drágák! Egy laptop viszont ennyiből is jobb, hogy ott már előtted van a kész konfiguráció, és gond nélkül kijössz a pénzedből!

2021. febr. 7. 21:40
 14/15 xKakashix ***** válasza:
77%

#13 az utolsó részhez annyit hozzáfűznék, hogy egy hardverilag ugyanolyan erős laptop épp ezért drágább mint egy asztali, mert abban már ott van minden, nagyjából pont annyival drágább, amiből megveszed az asztali perifériákat is, monitornál meg persze hatalmas a választék...

szóval akkor lenne csak mérvadó az amit mondtál, hogy ha ugyanolyan árban kijönne azonos hardver, de laptopok mindig is drágábbak voltak

2021. febr. 8. 07:13
 15/15 anonim ***** válasza:
#13-as vagyok. Lehet hogy igazad van, most ahogy hirtelen körülnéztem, meglepett, hogy 3-4 év alatt mennyit változott a kínálat laptopok terén is, na meg hogy asztali gépbe akkor még 90 ezer Ft körül volt egy normálisabb RAM...
2021. febr. 8. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!