Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Megéri bakelit lemezlejátszót...

Megéri bakelit lemezlejátszót venni?

Figyelt kérdés
Nektek van? Hogy tetszik?
2021. febr. 2. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Számodra mit jelent az, hogy "megéri"?
2021. febr. 2. 19:02
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Persze megéri ha sok hanglemezed van de, ezekből sem érdemes a túl olcsót választani. Pl. Pro-Ject , Audio Technika stb Jellemzően 50ezer pluszosokat nézz. Meg kérdéses az erősítő is Phono oldalról. Ha nincs ilyesmi az erősítődben szükség lehet egy Riia korrektorra- előerősítőre. Erre is lehet pluszban áldozni. [link]
2021. febr. 2. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Nekem megerte, ugyan meg egy darab lemezem se volt, amikor belevagtam,de nagyon szerettem volna. Manapsag ez egy draga “hobbi” igy, foleg ha lemezt is kell venni, azonban en nagyon elvezem, van egy varazsa szerintem :)
2021. febr. 2. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:
29%

Ha van sok bakelitlemezed.

De vedd figyelembe, hogy '21 van már

2021. febr. 2. 19:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Dikk nem mondod, azt hittem 1971.
2021. febr. 2. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
21%
Ha van sok bakelit lemezed, amit örököltél, azokhoz jó lehet. De youtube-on nagy részük biztos fent van, mp3 converterrel le tudod őket szedni akár ingyen. De ha egy kicsit szereted a régimódiságot, vegyél.
2021. febr. 2. 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:
😆😅😆
2021. febr. 2. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Megéri-e venni hagyományos lemezjátszót? Ha neked ez a hobbid, akkor megéri. Ha a lemezjátszóban mozgómágneses hangszedő van, akkor a lejátszáshoz szükséges egy RIAA korrektor (Phono előerősítő), ilyen a mai erősítőkben nem biztos, hogy van. Ha pedig mozgótekercses a hangszedő (ez állítólag jobb minőségű, de drágább), akkor a RIAA korrektoron kívül kell még egy elő-elő erősítő vagy bemeneti transzformátor, ezek általában nem olcsó dolgok. A lemezek beszerzése sem lesz könnyű, a mai árakat nem tudom, annak idején, az 1980-as években egy nagylemez 90 Ft volt. Nekem négy is van, egy régi kristályhangszedős Supraphon, egy Philips, egy Sharp és örököltem egyet a szomszédtól ez egy Pioneer direkt hajtású, de ebben sajnos nincs hangszedő. Apámtól rám maradtak Qualiton mono lemezek, ezeket a kristályhangszedős lemezjátszón lehet lejátszani, már recsegnek, a frekvenciaátvitel is eléggé szerény, de mégis van egyfajta varázsa. Lehet, hogy sok megvan mp3-ban, de mégiscsak más hangulata van annak, amikor felteszed a lemezt, ráengeded a hangszedőt és megszólal a zene. Persze 2021 van, de van, aki szeret nosztalgiázni, például ezzel is. Ez épp olyan, mint, mennyivel élvezetesebb bekapcsolni és hallgatni egy régi elektroncsöves rádiót, mint egy mai, műanyagdobozos vackot. Csak összehasonlításképpen, az Orion AR 604-es:

[link]

Hol van ehhez képest egy mai rádió?

2021. febr. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!