Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen lemezlejátszót vegyek?...

Faarc007 kérdése:

Milyen lemezlejátszót vegyek? (Többi lennt)

Figyelt kérdés

Már régóta vágyok egy lemezjátszóra és most utána olvasva milyet étdemrs venni kezdtem elvrszni a hangfalak és erősítők világában. Nagyjából maximum 50k költenék rá esetleg 60k-t ha úgy alakul. Viszont nem értem hogyhs beépített hangfal nélkülit veszek akkor még egy erősítőt és egy hangfalra is be kell ruháznom? Eddig két lemezjátszót néztem ki az egyik: [link]

A másik:

[link]

Nem tudom ezek mennyire jók, igazából most akarok majd lemezekre is beruházni,főleg régi klssszikus illetve jazz lemezket szeretnék venni.

Ha esetleg tudnátok segíteni milyet vegyek, esetleges linkekkel nagyon megköszönném,mert egy olyan játszót szeretnék.venni ami nem teszi tönkre a lemezeket és éévezni tudom a zenét.

Válaszokat előre is köszönöm!

2019. aug. 14. 00:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban elmondható, hogy a mindenegyben és a noname lemezjátszók kerülendőek. Messzire.

Sajnos ez is egy drága hobbi, ha a nagyon olcsó szutykokat veszed, egyrészt lemondasz a jó hangminőségről, másrészt nagyon hamar hazavágod a drága pénzért vett lemezeidet is.

Ahhoz, hogy hanglemezt hallgass, a henglemezen és a füleden kívül négy dolog kell:

- lemezjátszó,

- előerősítő,

- erősítő,

- hangszóró.

Nem feltétlen kell négy külön egységet venned.

Lemezjátszókban van olykor előerősítő.

Hangfalban lehet venni olyat, amiben van erősítő.

Ha van otthon hifi, akkor az erősítőben lehet előerősítő is (phono bemenet).

Kezdetként pl. egy Audio-Technica AT-LP120, illetve ennek valamelyik variációja kiváló döntés lehet (de még az LP60 is, ha nagyon sovány a buksza).

Ha nincs otthon hifi, akkor egy erősített hangfal kell még hozzá, találsz rengeteget, minél olcsóbb, annál szarabb. Egy szint alá nem érdemes menni, bár ezzel már csak az audio-élmény csökken, ártani a lemezeknek nem árt - ellentétben az olcsó, trágya lejátszóval.

2019. aug. 14. 10:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az 1. tökéletesen megfogalmazta a lényeget, gyorsan felejtsd el amiket linkeltél, vacak játekszerek. Csak arrá jók, hogy tönkretedd a lemezeidet. Plusz cserébe kapsz egy kis fülsértő hangninőseget.

Nagyon sok erősítőben van előerősítő, van, amiben kifejezetten jó. Átlag fülnek teljesen kielégítő egy átlag phono is, szoval szerintem most nem feltétlenül kell azonnal külön előerősítőért nyúlnod. Az később is jöhet, akármikor. Annyi a lényeg, hogy (a kereted is figyelembe véve) 30k alá nem menj egyik komponens esetében sem, természetesen a használt piacról beszélek (az újonnan 30k alattiak szót sem érdemelnek). Keress pl. Nad termékeket, híresek voltak a jó árukról, emellett a korrekt minőségükről, a Nad elég megbízható minden szempontból, és nem kell ráfizetned a gatyádat. Arra figyelj, ha használtan veszel lemezhatszót, az eladó tudassa veled, milyen tű van benne, és hogy milyen állapotú, de a legjobb, ha magad veszel bele egy újat. Az Audio Technika legolcsóbb hanszedői legyen a minimum, és finom ecsettel (megjobb, ha rendes tűtisztító ecsettel) tisztítsd rendszeresen, és tűtisztító folyadékkal is kéne néha. Semmit nem ér a korrekt tű és lejátszó, a kosz a tűn ugyanúgy tönkreteszi a lemezt.

2019. aug. 14. 13:22
 3/4 anonim ***** válasza:
51%

Akkor az én hifim tönkre teszi a lemezeket?

[link]

És a nagybátyám és is?

[link]

2019. aug. 17. 19:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy, Pistike, még javít is rajtuk.
2019. aug. 18. 05:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!