Mi kell hozzá, és milyen kapcsolási rajzzal?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok az elektronikában, tényleg csak egy-két nyákot forrasztottam, jelenleg is tanulok.

A telefonom játék közben túlmelegedik, ezt szeretném orvosolni, és mivel itthon csak - egy telefonhoz képest - hatalmas venntillátorunk van, ami hangos is, kéne egy halkat összerakni.

Lehetne szimpla hűtőborda, de nem volna jó nekem.

12V-os ventillátorra gondoltam, azt hallottam szaktanártól, hogy kéne egy 555 Ic, mivel szabáyozni is szeretném a fordulatszámot RPM (szükséges), ezért egy ilyen szabályozó, a kezelhetőség könnyítésére gondolom érdemes egy előtét-ellenállást rakni, és 220/230V-ról, valamilyen töltővel szeretném megoldani. Egyszerűen. A ventillátor túlmelegedését megakadályozni lehet hűtőbordája, ha érdemes... Az összeállított szépség dobozban végzi, a ventillátor rárögzítve.

#kapcsolási rajz #12V ventillátor #230V-ról
2021. jan. 28. 18:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha szerinte nem, akkor nem is tudom, miért fáradunk ennyien?
2021. márc. 6. 00:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!