2in1 kérdés: Az hogy lehet, hogyha a mini hifimre ráadom maxra a hangot, magából a hifiből hallom nagyon halkan a zenét? 2.: Mi az az Analog Stereo Duplex?
Figyelt kérdés
Az első kérdést úgy értem, hogy nincs hangfal ahifibe dugva, tehát magából a hifiből jön a a hang. Pedig nincs a hifiben hangszóró.2021. jan. 21. 14:03
1/8 Morzsi007 válasza:
Azt hiszem a tekercsek adják a hangot, azon a frekvencián mozognak, ahogy a hangszóró megszólalna. Én is tapasztaltam már ilyet. De biztos vannak, akik ezt jobban elmondják.
2/8 anonim válasza:
Régen, az elektroncsöves erősítők kimenőtranszformátora „zenélt”, ha a hangszóró helyett ellenállással terhelték, akkor lehetett halkan hallani. A mai félvezetős erősítőkben nincs kimenőtranszformátor, milyen tekercs adna ezekben hangot?
3/8 Szirty válasza:
Egy TBA810AS integrált végfok is tud zenélni :)
4/8 A kérdező kommentje:
És ez árt a hifinek?
2021. jan. 21. 17:45
5/8 Morzsi007 válasza:
Ártani nem hiszem, hogy árt, mert amiből hallottam ezelőtt 15 éve egy Technics sztereo erősítő 2x100W, a mai napig üzemel.
6/8 anonim válasza:
"Egy TBA810AS integrált végfok is tud zenélni"
Igen, de azt inkább grízes, torz hangnak lehet nevezni, nem pedig zenének. Akkor már sokkal inkább a 2×EL84.
7/8 Szirty válasza:
"Igen, de azt inkább grízes, torz hangnak lehet nevezni"
Ebben igazad van, a "minősége" tagadhatatlan.
De nem arra a hangra gondoltam amit a kimenetére kötött hangszórón produkál, hanem amit maga az áramkör ad ki (mivel erről volt szó).
8/8 anonim válasza:
Szirty, akkor egyet értünk. Régebben én germánium tranzisztoroknál - még kis jelűeknél is pl: OC1070 meg hasonlók - hallottam ilyen hangot, de mitől lehet ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!