Észrevenni a különbséget egy 28 és egy 50hz-et tudó mélyláda között, vagy inkább a wattban mért tudásuk között kellene erősebbet választani?
Ennek a kérdésnek így magában se fülse se farka...
Mit akarsz csinálni? Szobába hifi vagy kintre hangosítás?
Milyen freki adatokat adtál meg?
Rezonanciafrekvencia? Minimális frekvencia (alsó határfreki)?
#1, 50Hz-től vagy 28Hz-től indul? Ilyet egy sub-on sem fognak megadni (álatalában a felső határfreki 500Hz-1Khz közé esik) ez inkább az alsó határfeki lesz.
Típustól függően érdemes a hangváltót beállítani, itt szerintem inkább 80-120Hz közé.
Illetve még az is kérdés, hogy a frekiváltónak milyen a meredeksége?
Az hogy 100W vagy 150W így magában megint nem jelent sokat...
Milyen az érzékenysége?
Mekkora az impedanciája? Mi fogja hajtani?
Nem mondom, hogy nem mennek le 10-15Hz-ig (értelmét mondjuk nem látom), az hogy fel tud menni 500Hz-ig csak egy adat, úgyse engeded fel addig soha.
Hifivel sajnos nagyon keveset foglakoztam, inkább csak pa.
Viszont ilyen össze vissza leírt 2-2 adatból nem lehet hangfalat választani...
A hifi sub-okkal nekem az a bajom, hogy amik eddig nálam megfordultak, mind ilyen maximum 20-30 cm-es hangszóróval voltak szerelve...
Ritka a tisztességes méretű membránfelület...
(Pa-n egyébként a 18"-as subokna a hpf. 25-30Hz szokott beállítva lenni nálam, felhasználástól függően, a keresztezés pedig 100Hz a mostani sub-okkal és top-okkal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!