Mennyire érdemes könnyűzenére drága, de még nem audiofil fejhallgatót és erősító kombót venni?
Figyelt kérdés
Mondjuk valami ilyen fejhallgatót, egy ilyen erősítő/dac kombóval, és mondjuk Tidal forrással, ahol nem tömörített mp3 zenék vannak.
Ennek még lenne értelme sima wav formátumú könnyűzenére? (rap, metál meg ilyenek)
2020. dec. 19. 19:53
1/1 anonim válasza:
A mai könnyűzenét legtöbb esetben valamilyen elektronikus eszközzel állítják elő, illetve mindenféle utólagos „manipulációt” hajtanak végre rajta. Ezért igazából nem is lehet tudni, hogy milyen az „eredeti”. A komolyzenénél ez másképp van, ahhoz akusztikus hangszereket használnak, állítólag ott jobban előjönnek az egyes készülékek közötti különbségek. Egyszer régen meghallgattam egy könnyűzenei számot bakelit lemezről egy gyári Videoton erősítőn, majd utána egy saját készítésű csöves erősítőn. Volt közte különbség, a csöves jobban szólt, de csak az énekhangban hallottam különbséget. Nem óriási különbségre kell gondolni, valahogy a csöves hangja jobban tetszett, talán „lágyabb” volt. Ezt csak azért írtam, hogy lehet észrevehető eltérés a könnyűzene esetén is. Amiket linkeltél nem annyira drágák, úgyhogy szerintem megveheted, ha jónak tartod, meghallgatás nélkül a minőségéről nem tudok véleményt mondani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!