LG vagy Samsung TV -k a tartósabbak?

Figyelt kérdés
20 éves működésre egyiknél se számítsak?

2020. dec. 9. 18:12
1 2
 1/11 anonim válasza:
LG
2020. dec. 9. 18:51
 2/11 anonim ***** válasza:
5re se
2020. dec. 9. 18:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Bármelyiknél számíthatsz rá, csak a várakozásod vélhetően nem teljesül.

Nyilván függ a dolog az alkalmazottt technológiától. Pl. a hideg katód fénycsöveket (CCFL) használó LCD tv-k esetében a fénycső egy gyenge pont.

Az OLED esetében a szerves anyagból készített dióda rövid élettatam, az UV érzékenység.

A plazma tv-kre is azt modták, hogy a fénykibocsátásuk gyengülni fog az idővel...ehhez képes az enyém májusban volt 12 éves és köszöni szépen, még kiválóan működik. Persze lehet hogy nem éli meg az újévet, de lehet ha jövő ilyenkor újra felteszed a kérdést, ugyanezt tudom válaszolni.

Igazság szerint annyit változik a tecknika néhány év alatt is, hogy nem is aakkora baj, ha nem tart ki valaami 20 évig.

2020. dec. 9. 19:14
 4/11 anonim ***** válasza:

Hopp, csak a kérdésedre nem válaszoltam.

LG

2020. dec. 9. 19:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem samsung le40c650 lcd van, már több mint 7 év megvan. Megölhetetlen, és a képe is nagyon jó
2020. dec. 9. 20:09
 6/11 anonim ***** válasza:

kb mindegyik jó, de 20 évre ne számíts szerintem.

nekem van egy 12 éves samsungom, de már hibás a panelja...

A sony tv-m 5 évig bírta........

Ma már nincs olyan technika mint a Hajdú forgótárcsás mosógépek... működött 30 évig, utána csapágycsere, szimmeringcsere és még 30 év. :D

2020. dec. 9. 20:09
 7/11 anonim válasza:
#6 Pont azért csinálják ilyenre hogy hamarabb tönkremenjen abból nincs pénz nekik ha 40 évig nem cseréled le
2020. dec. 9. 20:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért így 2020-ban, amikor már a 8K felbontással kacérkodnak, de a 4k kezd bőven mindennaposssá válni, egy 640x480-as SD felbontás már elég szánalmas. Pedig még nincs 20 éve, amikor ezeket bámulta mindenki tátott szájjal.

Sokkal gyorsabb a fejlődés annál, hogy évtizedekre beleragadjon az ember az ilyen elavult technika használatába.

2020. dec. 9. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Ezeket nem 20 évre tervezik.

Saját statisztika:

-anyám LG-je 4 év után bedöglött, most Samsung van neki 2 éve

- az én Samsungom 6 és féléves, hibátlan még mindig

-tesóm Samsungja 5 év után adta meg magát

2020. dec. 10. 14:38
 10/11 anonim válasza:
#8 megveszed a 8k tvt 1 millioert par honap es kiadjak a 32k tvt 4 millioert rohansz megvenni?
2020. dec. 10. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!