Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért gyorsabb az új TV-n az...

Miért gyorsabb az új TV-n az adás?

Figyelt kérdés
Egy régi katódos TV-ről váltottam 4k UHD-ra. Elég sok csatornánál veszem észre, hogy gyorsak a mozgások. Ezt úgy értem, hogy nem az FPS sok, hanem mintha be lenne gyorsítva. Lehet a régi tv 30 hz-en ment ez meg 60 ? Mitől lehet ez, nem csak ezen a tv-n érzékeltem, hanem másén is.

2020. nov. 29. 23:14
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Van rajta valami képjavító technilógia bekapcsolva ezért tűnik úgy mintha egy szappanoperát néznél.
2020. nov. 29. 23:31
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
A hagyományos tévéadás 50 Hz váltottsoros, azaz 25 fps, vagy 50 fps fél függőleges felbontáson. A mai tévék 60-120 Hz-en működnek. A hiányzó képkockákat a tévé megpróbálja kitalálni, azaz egy algoritmus alapján az előző és az aktuális képkocka közötti különbségből annyi új képkockát alkot, hogy a frissítési frekvenciát kiadja, így minden egyes képfrissítéskor különböző képet látsz. Ez sportközvetítéseknél nagyon jó, szebb lesz tőle a mozgás, de a filmélményt inkább rontja, így DVD/BD/médialejátszó bemenetére váltva érdemes arra a bemenetre kikapcsolni a funkciót és csak a tévéadásnál bekapcsolni.
2020. nov. 29. 23:34
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Lehetetlen hogy gyorsabban menjen az adás. A 1.5 órás film 1 óra alatt nem szalad le
2020. nov. 30. 06:33
 4/9 Morzsi007 ***** válasza:
82%
A mozgások gyorsabbnak látszanak. Plusz képkockákat generál, legalábbis próbál, hogy folyékonyabb legyen, de sok embernek nem tetszik, beleértve engem is, főleg mozifilmnél. Ezt a funkciót ki lehet kapcsolni szerencsére. Minden márkánál máshogy hívják. Motion plus, True motion, cinema.. /stb. Ilyeneket keress és kapcsold ki.
2020. nov. 30. 09:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, maga a mozgások olyan mintha fel lennének gyorsítva és ezáltal nem természetes.
2020. nov. 30. 10:21
 6/9 Morzsi007 ***** válasza:

#2-nek.

A mai TV-k ugyanúgy tudnak működni 25 és 50Hz-en is, emellett 24Hz, 30Hz, 60Hz, amit megtudnak jeleníteni. Drágábbak a 120Hz-et is, ez leginkább játéknál előnyös.

2020. nov. 30. 10:37
 7/9 anonim válasza:

Gondolom LG-t vettél... Alaphelyzeten be van kapcsolva a mozgásjavító, és az eredményez ilyen "szappanopera" hatást... Borzalmas egyébként.

"TruMotion" pontot keresd meg a képbeállításoknál, és kapcsold ki, tedd "Off" -ra.

2020. nov. 30. 19:53
 8/9 anonim ***** válasza:
^^, Illetve ne felejtsd el a sharpness-t nullára állítani, mert az meg ilyen randa neon effektet csinál az éleknél.
2020. dec. 1. 00:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Samsung 4k UHD TU 7102-őt vettem. Valóban volt egy beállítás, amitől felgyorsultak a mozgások, szerencsére kikapcsoltam :)
2020. dec. 2. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!