Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen hangfal dobozt csinálja...

Milyen hangfal dobozt csináljak egy mélynyomónak, és 1 középnek házilag?

Figyelt kérdés

A mélynyomó 60hz-6000hz-ig

A közép sugárzó 450-5000hz-ig

Fontos, hogy a doboz egy kis reflexet is kapjon, mert magában nem tudna annyit, amennyire szükségem lenne.ehet alapból a doboz is reflexes, szubcsővel.

Tippek? Miből csináljam, ragasztó, karton/fa/müa.?

2020. nov. 12. 19:26
A kérdező szavazást indított:
Legyen müa. Ból a doboza
Legyen kartonból a doboza
Legyen fa doboza
Legyen benne szubcső
Legyen reflexes doboza
Egyéb
3 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Kartonból? Ilyet sem hallottam még :l
2020. nov. 12. 20:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltak közül én fából csinálnám. Házilag asztalos munkát megfelelő felszerelés és gyakorlat nélkül nemigen lehet végezni. Már az egyes falapok kivágása sem megy könnyen egy körfűrész nélkül. A hangszóró helyének kivágása lombfűrésszel lehetséges, ez odafigyelést és türelmet igényel. Egy kis figyelmetlenség és már törik is el a fűrészlap. Bár ma már erre is vannak szerszámgépek. Az egyes lapok egymáshoz való rögzítése házilag legegyszerűbben facsavarokkal megy. Na és persze a lényeg az adott hangszóróhoz legmegfelelőbb doboz méretezése is hozzáértést kíván. Csak úgy, hogy „beteszem valamilyen dobozba” nagy valószínűséggel nem vezet a kívánt eredményre. A reflex nyílás javítja a mély hangátvitelt, de ennek a méretét sem lehet hasra ütésre kitalálni.

Karton és műanyag szerintem szóba sem jöhet. Igaz műanyag dobozba épített hangszórókat gyártanak, de ezek nem éppen a jó minőségű kategóriába tartoznak.

2020. nov. 12. 23:20
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát akkor inkább hozzáértőre bízom
2020. nov. 13. 12:15
 4/13 A kérdező kommentje:
De akkor legyen fából
2020. nov. 13. 14:39
 5/13 Szirty ***** válasza:

Érdekes hogy a mély magasabbra megy mint a közép.

Érdekes hogy magas sugárzót ezek mellé nem szeretnél rakni bele.

Érdekes hogy a kartondoboz felmerült. Ami végül is kiváló a hangszórókhoz de csak azok tárolására.

A szavazás is érdekes, mert külön lehetőség a reflex doboz és külön a szub cső, meg a doboz anyaga...

Járatlannak tűnsz a témában ami nem baj, de azt javaslom tudj meg többet, nézz szét a neten mi micsoda és hogy is megy ez mielőtt építenél egy dobozt.

2020. nov. 13. 16:57
 6/13 A kérdező kommentje:

Eltaláltad :D

Am a hangszórók adatai biztosak, netről néztem őket.

A karton dobozt pedig YouTube-ön láttam, valaki cipősdobozba tette a hangszórót, és abban is használta.

Nem vagyok a legjártasabb a témában, de régebben már cseréltem hangszórót hifiben

2020. nov. 13. 17:03
 7/13 Szirty ***** válasza:

"A karton dobozt pedig YouTube-ön láttam"

A YouTube-on örökmozgót meg ingyen energia generátort is lehet látni.

Persze fog szólni papírdobozban is. Sőt, doboz nélkül is.

Mégsem javaslom.

Mekkora a hangszórók impedanciája?

Magas sugárzót nem terveztél bele? Ha 5kHz az átvitel teteje az kevés lesz.

Hangváltón gondolkodtál?

2020. nov. 14. 14:48
 8/13 A kérdező kommentje:

Jah a generátort én is láttam XD.

Jó, amúgy nyilván nem cipősdobozba akarom tenni.

De inkább valami falemez, vagy vastagabb falapból.

2020. nov. 14. 16:17
 9/13 Szirty ***** válasza:
A kérdésekre nem tudsz válaszolni?
2020. nov. 14. 16:30
 10/13 A kérdező kommentje:

A hangszórók 4 ohm-osak, viszont az egyik 5 ohm, ha jól látom..

A magas, attól függ, szükséges-e, mert ha elég a közép, akkor felesleges beletenni azt is, ráadásul akkor már a mélyet le is kell zárni, nehogy berezegtesse a magasat is.

2020. nov. 14. 17:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!