Milyen hangfal dobozt csináljak egy mélynyomónak, és 1 középnek házilag?
A mélynyomó 60hz-6000hz-ig
A közép sugárzó 450-5000hz-ig
Fontos, hogy a doboz egy kis reflexet is kapjon, mert magában nem tudna annyit, amennyire szükségem lenne.ehet alapból a doboz is reflexes, szubcsővel.
Tippek? Miből csináljam, ragasztó, karton/fa/müa.?
A felsoroltak közül én fából csinálnám. Házilag asztalos munkát megfelelő felszerelés és gyakorlat nélkül nemigen lehet végezni. Már az egyes falapok kivágása sem megy könnyen egy körfűrész nélkül. A hangszóró helyének kivágása lombfűrésszel lehetséges, ez odafigyelést és türelmet igényel. Egy kis figyelmetlenség és már törik is el a fűrészlap. Bár ma már erre is vannak szerszámgépek. Az egyes lapok egymáshoz való rögzítése házilag legegyszerűbben facsavarokkal megy. Na és persze a lényeg az adott hangszóróhoz legmegfelelőbb doboz méretezése is hozzáértést kíván. Csak úgy, hogy „beteszem valamilyen dobozba” nagy valószínűséggel nem vezet a kívánt eredményre. A reflex nyílás javítja a mély hangátvitelt, de ennek a méretét sem lehet hasra ütésre kitalálni.
Karton és műanyag szerintem szóba sem jöhet. Igaz műanyag dobozba épített hangszórókat gyártanak, de ezek nem éppen a jó minőségű kategóriába tartoznak.
Érdekes hogy a mély magasabbra megy mint a közép.
Érdekes hogy magas sugárzót ezek mellé nem szeretnél rakni bele.
Érdekes hogy a kartondoboz felmerült. Ami végül is kiváló a hangszórókhoz de csak azok tárolására.
A szavazás is érdekes, mert külön lehetőség a reflex doboz és külön a szub cső, meg a doboz anyaga...
Járatlannak tűnsz a témában ami nem baj, de azt javaslom tudj meg többet, nézz szét a neten mi micsoda és hogy is megy ez mielőtt építenél egy dobozt.
Eltaláltad :D
Am a hangszórók adatai biztosak, netről néztem őket.
A karton dobozt pedig YouTube-ön láttam, valaki cipősdobozba tette a hangszórót, és abban is használta.
Nem vagyok a legjártasabb a témában, de régebben már cseréltem hangszórót hifiben
"A karton dobozt pedig YouTube-ön láttam"
A YouTube-on örökmozgót meg ingyen energia generátort is lehet látni.
Persze fog szólni papírdobozban is. Sőt, doboz nélkül is.
Mégsem javaslom.
Mekkora a hangszórók impedanciája?
Magas sugárzót nem terveztél bele? Ha 5kHz az átvitel teteje az kevés lesz.
Hangváltón gondolkodtál?
Jah a generátort én is láttam XD.
Jó, amúgy nyilván nem cipősdobozba akarom tenni.
De inkább valami falemez, vagy vastagabb falapból.
A hangszórók 4 ohm-osak, viszont az egyik 5 ohm, ha jól látom..
A magas, attól függ, szükséges-e, mert ha elég a közép, akkor felesleges beletenni azt is, ráadásul akkor már a mélyet le is kell zárni, nehogy berezegtesse a magasat is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!