Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan állítsam be a hangerőt?

Hogyan állítsam be a hangerőt?

Figyelt kérdés

PC (alaplapra integrált hangkártya), jack-rca kábellel van rákötve sztereo erősítőre.

Hogyan szól jobban?

Ha kis hangerőn van a pc és az erősítőt feltekerem, vagy fordítva?

(Olyat hallottam már valakitől, hogy a PC hangkártyája sokkal jobban torzít nagyobb hanerőn mint kisebben és az erősítőnél ez a probléma kisebb mértékben van jelen...

De nem tudom hogy ez igaz-e.

2020. nov. 2. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pofi, fogod és kipróbálod.
2020. nov. 2. 15:31
 2/8 anonim ***** válasza:
A PC legyen maxon és az erősítőt tekerd le. A PC hangereje a vonalszintű jelet szabályozza, ha azt lejjebb veszed, a gyenge jelet kell nagyon erősíteni. Ha az erősítőt tekered lejjebb, az eleve erős jelet kell kicsit még erősíteni.
2020. nov. 2. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:

"Hogyan szól jobban?" Te fogod hallani.

Én pl. úgy használom, hogy a forrás hangereje a kisebb.

2020. nov. 2. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem a laptop hangereje maxon van, és az erősítőt használom hangerő-változtatásra.
2020. nov. 2. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:

A hogyan szól jobbant neked kellene hallanod nem ?

Pc háromnegyed fixen..

2020. nov. 2. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Célszerű úgy beállítani, hogy az erősítőn feltekered maximumra a hangerőszabályzót, majd a számítógépen akkora jelet állítasz be, hogy még éppen ne torzítson az erősítő. Ezután pedig már csak az erősítő hangerőszabályzóját használod. Így elkerülhető az erősítő túlvezérlése.
2020. nov. 2. 19:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Bár azt mondják,hogy a hangerőszabályzást a pc csinálja,,mert az a potméter csak szoftveres,soha nem fog recsegni állítás közben,míg az erősítőé viszont kikophat idővel..
2020. nov. 2. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
A pc rendszerint a digitális jelet szorozza egy 0 és 1 közti számmal, amikor hangerőt szabályzol rajta, tehát csökken az effektív bitmélység. Ha nagyon halkítani kell digitálisan, akkor azért észre fogod venni, hogy sokkal ványadtabban szól, főleg ha mondjuk eleve kifogásolható minőségű stream a hanganyag. Nekem USB-s audiovezérlőn van analóg hangerőszabályzás, ezért full hangerőre tekerve, gyakorlatilag direktbe kötve használom az erősítőmet. A dolog pikantériája, hogy az erősítőmön a hangerőszabályzó gyakorlatilag a bemeneten szabályoz le, tehát ezzel de facto a kezembe teszem a hangerőszabályzót.
2020. nov. 3. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!