Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Headset mikrofont nem ismeri...

Headset mikrofont nem ismeri fel a Windows?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem ma egy mikrofonos headsetet, home office-ban történő munkavégzés miatt van rá szükségem.

Egy Asus X540S laptopom van, nem mai darab, tudom.

Egyetlen jack csatlakozó van rajta, csatlakoztattam a headsetet, de fejhallgatóként érzékeli a Windows, és sehogy nem tudom elérni, hogy a mikrofonját használhassam, csak a laptop beépített mikrofonját mutatja. A Realtek Audio Managerben nincs headset opció, amikor felugrik a csatlakoztatott eszköz. Azt hittem, hogy ezzel a laptoppal nem lehet headsetet használni, de a jack csatlakozó melletti kis ikon is headsetet (tehát mikrofonos fejhallgatót) ábrázol.

A headsethez járt külön egy csatlakozó, amivel pc-hez külön lehet csatlakoztatni a zöld és a piros dugókkal a külön-különi használatot. Elmentem, vettem egy átalakítót, amibe mindkettőt bele tudom dugni (a zöldet és a pirosat is), és azon keresztül csatlakoztattam a laptophoz, de még mindig nem történt semmi, egyszerűen nem érzékeli, hogy headsetről van szó, nem fejhallgatóról.

Már minden lehetséges megoldást kipróbáltam, végigböngészgettem az összes angol blogot, a driver a legfrissebb, mégsem találok semmilyen megoldást.

Már így is majdnem 6000 forintot költöttem a headsatre, meg a külön csatlakozóra.

Valaki tudna nekem segíteni, hogy mégis mit csinálhatok, hogy működjön? Nagyon fontos lenne.

Előre is köszönöm!

2020. okt. 19. 18:49
 1/2 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy sikerült orvosolni a problémát.

Ha az eszközt Kihangosítóként állítom be, akkor működik a mikrofon és a füles is.

2020. okt. 19. 19:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy!

Megoldottad cirka 1 óra alatt!

Használd egészséggel!

2020. okt. 20. 05:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!