Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » RGB led szalag színek? Segitse...

RGB led szalag színek? Segitseget kérek

Figyelt kérdés
A led szalagomon ha mondjuk lilát szeretnék, csak a kék és a piros világít együtt, lila nem lesz belőle. Ugyan ez van bármelyik színnel, csak az RGB színek világítanak. Hogy lehet ezt megoldani?

2020. okt. 14. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Uh...

Nincs probléma, ennek így kell működnie.

Ne a ledeket nézd, hanem amire világít. Hidd el, hogy jó :)

2020. okt. 14. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
35%
Ezt is elb***ták a szarrágó kínaiak. Régen olyan RGB LED-ek voltak, amiknél egy tokban volt a piros, a zöld és a kék LED. Azoknál gyönyörűen be lehetett állítani bármilyen színt. De újabban külön tokokban van a három szín, mert azt jóval olcsóbb gyártani... és szarabb is. Megpróbálhatsz rájuk tenni egy közös, tejfehér burát. Az talán segít.
2020. okt. 14. 23:22
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Nem a kínaiakkal van a baj, régóta gyártják mindkét verziót. Az 5050-es rgb szalag az, aminél egy tokban van a három dióda, így sokkal jobb a hatása. Az olcsóbb, 3528-as led szalag az, aminél három dióda van, ráadásul nem is egymás mellett közvetlenül. Ez egyébként már a hirdetésekben látszik. Olcsóbb valamivel, de én messziről kerülném.
2020. okt. 15. 06:18
 4/7 Szirty ***** válasza:
75%

"Hogy lehet ezt megoldani?"

Alkalmazod a színkeverés módszerét.

Vagy a már említett matt búrával vagy a LED-ek közvetlen fényének kitakarásával.

2020. okt. 15. 06:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az infókat mindenkinek, okosabb lettem!! Utolsó válaszoló, mire gondolsz hogy alkalmazom a színkeverést? Illetve hogy lehet kitakarni? Ajándékba kaptam, nem vagyok szakértő
2020. okt. 15. 06:50
 6/7 Szirty ***** válasza:
80%

Oda leírtam hogyan.

A kitakarás alatt azt értem hogy használd úgy, hogy a LED-ek fénye közvetlenül ne jusson a szemedbe.

Parasztosabban fogalmazva: ne lásd a LED-eket, csak a fényüket. Akkor keverednek az alapszínek és a kék-piros lila lesz stb.

2020. okt. 15. 10:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm!
2020. okt. 15. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!