Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudom megcsinálni azt,...

Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy a TV USB portja kikapcsolt állapotban is adjon áramot?

Figyelt kérdés
Vettem usb-s led szalagot a TV-re és ha kikapcsolom a aTvt ugye elalszik a led. Ezt valahogy meglehet csinálni úgy, hogy kikapcsolt állapotban is világítson a led?

2020. aug. 15. 10:23
 1/5 laciku 02 ***** válasza:
100%
Meg lehet csinálni, de nem ajánlom. Kicsit érteni kell hozzá, meg a finom forrasztásokat is meg kell csinálni.
2020. aug. 15. 10:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Inkább dugd be egy telefontöltővel a konnektorba.
2020. aug. 15. 10:33
 3/5 Thunderfairy ***** válasza:
74%
Vagy tedd a számítógép USB portjára rá.
2020. aug. 15. 10:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha már itt kérded, akkor neked sehogy, jobb, ha bele sem kezdesz!
2020. aug. 15. 11:13
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Legtöbb típusnál csak egy kis segédtápegység beépítésével tudnád megoldani, vagy úgy is mondhatnám, egy dugasztápot építhetnél be a TV-be.

Ennek oka, hogy a TV saját készenléti tápegysége gyenge, nincs annyi tartaléka, hogy te azt még LED-szalaggal is terhelgesd.

Noha ismerek olyan konstrukciót is, ahogy nincs két külön tápkör (készenléti és üzemi), hanem egy szimpla tápegység van (mármint a primerkört tekintve), ami képes lemenni alacsony fogyasztású (burst) módba is.

Érted?

Ja nem, akkor felejtős...

De mindkét esetre igaz, hogy TV-tápoknál nem az 5V / 12V jellemző (mint a PC-tápoknál megszokott), hanem inkább 12V és 24V körüli értékek.

Az alaplapon lesz 5V és egyebek, a 12 V-ból átalakítva. Viszont készenlétben ezek a részek leállnak.

2020. aug. 15. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!