TV-nél a kontraszt milyen funcióval bír?
Nem jó látod. A kontraszt a fekete és a fehér szint közötti különbséget állítja. Ha csökkented, a fekete és a sötét színárnyalatok kevésbé lesznek sötétek, a fekete szürkül, a sötét színek fakóbbak, a fehér sem vakító fehér, hanem szürkés, és a világos színek is sötétednek. Ha PC-ről megjelenítesz egy teszt-ábrát, rögtön látnád miről van szó, ha tekergetni kezded.
De egész jól le vannak írva egy monitor (akkor gondolom TV-re is igaz) fényerő és kontaszt beállítási lépései itt:
nem mindegyik tv-nél!
az enyémen pldául pont a fényt állítja.
2-es válaszoló nem tudja elfogadni, hogy ez így van.
a mai tv-knél nem mindig úgy hívják az adott menüpontot mint ahogy azt régen hívták, ezért írtam, hogy jól látja a kérdező, válzotik a fényerő is. de melyik fényerő? a képé vagy a háttérvilágításé?
szerintem ezt egy mai tv-n nem lehet teljesen szétválasztani
illetve vannak amik dinamikusan változtatják a beállításokat. az enyémen is fél órát keringeni kellett a menüben mire rájöttem hogyan tudom ezt kikapcsolni.
A brightness a fekete szintet, a contrast a fehér szintet állítja.
Ha azt látod, hogy a contrastot állítva fényesebb/kevésbé fényesebb lesz a kép, akkor az a készülék rosszul van végpontozva vagy nem megfelelő a jeltartomány (ha külső készülékhez csatlakozik)!
A két tesztábra segítségével tessék jól beállítani:
https://www.youtube.com/watch?v=8b3CUm8j4DE
https://www.youtube.com/watch?v=zwKFQl2U7Nk
Nem akarok nagyon bemenni, mert oldalakat lehetne írni róla, de a lényeg, hogy a videókon leírt tartománynak villognia kell, ekkor van jól beállítva a két csúszka.
Ja, amúgy itt lehet letölteni a tesztábrákat, elfelejtettem, hogy valószínűleg nem géphez van csatlakoztatva a TV:
"Fontos tudni, hogy a kontraszt és a fényerő szoros összefüggésben van egymással, ezért szinte biztos, hogy miután a fényerőt is megpiszkáltuk, vissza kell térnünk a kontraszt módosításához."
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!