Milyen gitárerősítőt vennétek?
Ennyi pénzből, ami próbán is megszólal csakis használt jöhet szóba. Tranzisztorosból minimum 50-60 watt kellene (mondjuk a Marshall Valvestate szériái), csövesből 20-30 watt már megteszi.
Személy szerint én a használt cuccokat újabban igencsak fenntartással kezelem, nemrég vettem egy kis, csöves 5 wattos kombót, kb 2 napig használtam (összesen max 5 órát), utána elkezdett valamiféle mikrofóniás, recsegős zajokat produkálni, már a második szervizben van, az előfokban egy csőcsere már volt, most a végfokban lesz a cső cserélve, már csak imádkozom hogy sikerüljön megoldódni a bajnak....persze már egy rakat pénz rá ment...garancia persze nincs használt cuccon, szóval megfogadtam, SOHA többé használt cájg.
Alapvetés: olyat vegyél használtan, aminek neve van, "pörög" a piacon, ha el szeretnéd adni. Nem kell félni a másodkézből vásárlástól, csak olyat kell venni, ami eleve jó. Ez a mega izzéé egyáltalán nem hozna tűzbe, ha venni akarnék.
Alapvetés vásárláshoz: csövesből 50, tranyósból 100 Watt. Persze elég 20 Watt is, ha "normális" a többi zenész, de ez esélytelen. A legtöbb dobosnak fogalma nincs róla, hogy dobseprűvel is lehet punkot ütni.
"Nem kell félni a másodkézből vásárlástól, csak olyat kell venni, ami eleve jó"
Hát én is vagy fél óráig nyúztam, próbálgattam, semmi baja nem volt, aztán két napra rá meg előjött. Az hogy eleve jó-e azt sajnos nem lehet tudni még újnál sem nemhogy használtnál, nyilván senki sem venne eleve rossz cuccot, max alkatrésznek aprópénzért. Az újra van gari a használtat meg ha sz@r b@szhatod.
Én vennék egy brutál tranyósat mint pl. A Crate G130c XL és megpedálkáznám csöves overdrive előfokkal.
Van egy fullcsöves Laney 60-as fejem. Rendben van, tényleg nagyon jó de akkora színpadon a halál nem veszi észre a különbséget ha így van és nem kell a csövek miatt sem vacakolni.
30 éve zenélek, életemben nem vettem még vadiúj bolti erősítőt.
Egy jól megcsinált cucc, ha használt is, nem megy tönkre.
Egyébként én zenekari próbára minimum egy 80 W-os cuccot keresnék.
Semmi értelme 50 W-ot csutkára tekerve nyúzni, mert úgyis csak megőrül majd mindenki a zajtól és gerjedéstől.
Csöves cuccokat felejtsd el, túl vannak hype-olva, a modern szimulációs elektronika simán hozza azt a hangzást(legalábbis te nem fogod észrevenni a különbséget, ehhez már vájtfülű hangmérnök kell), és nem kell darabonként 10 rugókért a csöveket cserélgetni benne.
Mindenesetre a kereted kicsit karcsúnak tűnik, én beleraknám azt a 120 körüli gempát, mert annyiért kapsz egy olyan dögös 100 W-os modellező erősítőt, hogy a csajod besquirt-öl tőle, ha meghallja.
Peavy Bandit, Boss Katana 100 W, ezekkel nem lőhetsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!