Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vettem egy gitárerősítőt...

Waff kérdése:

Vettem egy gitárerősítőt (marshall DSL5). Minden működik rajta, de van hogy elkezd recsegni ropogni a hangszóró...ilyen krs-frs-rrrs szerűségű hangokat ad ki. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Akkor is ezt csinálja ha letekerem a hangerőt nullára. Sőt a hangerő potméterektől függetlenül mindig ugyanolyan hangerővel recseg. A hangszóró csatlakozására tippeltem, lecsavaroztam a hátulját, megmozgattam a zsinórokat óvatosan, de semmi változás. Nem állandóan recseg, egyszer igen, egyszer nem....

Ötletek? Köszi előre is mindenkinek.

2020. szept. 6. 19:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Amúgy az enyémnek a kimenő erősítőjébe ECC99 cső van.
2020. szept. 9. 20:09
 12/15 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

A 12BH7 számjelzésű cső, amelynek betűjelzésű megfelelője az ECC99.

2020. szept. 10. 15:29
 13/15 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, köszi.
2020. szept. 10. 16:04
 14/15 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Megnéztem a 12BH7 és az ECC99 adatlapjait. A két cső lábkiosztása azonos, de adataik és jelleggörbéik nem teljesen azonosak. A két típus nem 100%-ban helyettesítheti egymást. Az ECC99-nek nagyobb az erősítési tényezője, kisebb a belső ellenállása és nagyobb anódterhelést visel el.

Rengeteg elektroncső adatait találhatod meg ezen a honlapon:

[link]

2020. szept. 10. 22:27
 15/15 A kérdező kommentje:
Ha esetleg érdekel valakit/vagy hasonló problémája van, annak leírom, hogy csőproblémája volt, de nem elöregedett csövek voltak, hanem túlvezérelte (állítólag) egy hibás alkatrész...legalább is így magyarázták nekem dióhéjban. De lényeg hogy sikerült megjavíttatni, azóta hibátlanul működik.
2020. okt. 18. 23:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!