Nyomógomb helyére távvezérlés, hogyan?
Sziasztok!
Vettem egy optikai-analóg átalakítót, egy ilyet ( [link] szerencsére nem ennyiért... A kérdésem az lenne, hogy az input választó, illetve a 2.1/5.1 csatorna választó gombot hogy tudom átalakítani hogy ne a gombbal, hanem távirányítóval lehessen vezérelni? Lehetséges e, ha igen, honnan, milyen eszközöket kell beszereznem?
Köszönöm a segítséget!
A lehető legegyszerűbben... Ha az rf a rádió frekvenciát jelenti akkor úgy. :D
Ne haragudj, teljesen analfabéta vagyok a témához, tudnál linkelni pár eszközt? (beírtam Googleba, lehet dobott is ki olyat ami kellene nekem, csak nem értek hozzá)
Itt egy kép, hogy melyik gombról lenne szó:[URL= [link]
Ilyenre gondoltam, ezt 12V DC-vel kell meghajtani.
Jól látom az átalakítód 5V DC-ről megy? Ha egyszerűsíteni akarsz, akkor olyat vegyél ami 5 voltról megy, bele lehet mókolni. De én maradnék a külön tápnál. 12V-os adaptert meg találsz a neten bőven.
Köszönöm!
Már csak annyi kérdésem maradt, hogy ezt hogy kell oda bekötni? És ha pl az "on" gombot megnyomom 2x, akkor azt úgy fogja érzékelni, mintha az eszköz fizikai input gombját nyomnám meg 2x?
Bekötése egyszerű, kiforrasztod a kapcsolót és a helyére teszel 2 vezetéket, a relé felől bekötöd az egyiket NO(normally open), a másikat a Common csatlakozóba.
Meg ugye a másik oldalára kell kötni a 12V-os tápot.
Egyébként két állású vagy impulzus kapcsoló?
Mert attól függően kell beállítani a relés modult is.
Huh, lehet akkor ezt hozzáértőre bízom, vagy olvasok még többet utána. :D
Impulzus szerintem. Nem olyan a gomb, hogy van egy be és egy ki állása, csak kattan és váltja a csatornát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!