Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nem szólnak jól a stúdió...

Nem szólnak jól a stúdió hangfalaim, megoldás?

Figyelt kérdés

Vettem nemrég 2x M-Audio BX8 D3 aktív stúdió hangfalakat, ami hiába 2x150 W, nem szól egyáltalán jól... Olvastam, hogy az elhelyezés is sokat számít, de az én kicsi szobámban csak az íróasztalomra fért el, pedig ennek vmi szilárd mellett kéne lennie, mondjuk fal vagy bútor...

Ha vennék hozzá stúdió subwoofer-t, az segítene rajta? A jó hangzást pedig úgy értem, hogy gyenge a mélyhangzás, hangos hangfal, de a mély sehol sincs, hallottam ennél sokkal kisebb hangfalakat ennél keményebben szólni. Amúgy is elektronikus zenéket hallgatok, techno, hardstyle, hardcore, hands up amihez alap a kemény basszus...

Egyébként sok pozícióból már jobban szól valamivel, tehát ha kissé az ajtó felé sétálok, ottan sokkal jobb a basszus mint ülve, a monitor előtt...

Tehát megoldás???

2020. aug. 27. 17:00
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
A szobarol es a hallgatasi poziciorol senki sem beszel. Abbol amit leirtal, egy kozel kocka alaku szobaban kozel kozepen van a hallgatasi pozid. Kocka szobaban akar milyen subot raksz be, kozepen nem fog lemenni 60-80Hz ala a rendszer. Told el a hallgatasi poziciod. Pl. a hatso falra a faltol fel m-re elhuzva, a szimmetria tengelytol szinten egy m-el eltolva valamelyik iranyba. Az a baj kicsi kocka szobaban nem a hangfalakat hallod, hanem a sarkok duhogasat, brummogasat. Ezen egy pont szeru forras (sub) csak erosit. Jatsz az elhelyezessel, hallgatasi pozival, utana ha megvan egy relative jo hang, gondolkozhatsz subban.
2020. szept. 1. 14:05
 32/39 anonim ***** válasza:
A szubot meg el lehet úgy helyezni, hogy emelvényre rakod oda, ahol a fejed lesz, és behallgatsz négykézláb, majdnem földre tett fejjel azokba a ficakokba, amikben nem lesz útban, és a jónak tűnőben pontosítasz ugyanezzel a módszerrel. Nem árt, ha senki sincs otthon közben. :) Aztán csere, és kicsi korrekciók, ha szükséges. Általában a falhoz vett távolságát fogod állítgatni, meg persze a "hova jössz már" faktor miatt mégse. :)
2020. szept. 1. 16:26
 33/39 anonim válasza:

Bocs, de stúdió falnak èn nem neveznèm. Jól szóló fal jó dràga, akàr hifi, akar stúdió.

Ezek a falak se hifi se stúdió, valahol a kettő közt van a minősèg.

2020. szept. 6. 11:04
 34/39 anonim ***** válasza:
Kezdő home stúdióba zenét kalapálni teljesen jó, lehet rajta jó mixet készíteni, nem ezen fog múlni a Grammy...
2020. szept. 6. 21:52
 35/39 anonim ***** válasza:
71%

A BX8-nak túl erős a mély tartománya.

Amit te csinálsz, az nevetséges. Beülsz egy kis méretű négyzet alakú szobába és csodálkozol, hogy rosszul szól...

Ha mélyeket akarsz hallani, akkor a hosszabb fal mentén kell elhelyezned (ami neked nincs), egészen rátolva a falra, hogy a kioltott frekvencia felmásszon egészen 200 Hz körüli magasságba.

Négyzet alakú szobában folyamatosan ki lesz oltva a sub tartomány, mivel a nagy energiájú hullámok nem férnek bele a szobádba, ezért nem tudnak kialakulni.

Na mindegy, tovább nem is magyarázom, mert ehhez fizika ismeret szükséges.

2020. szept. 7. 18:39
 36/39 anonim ***** válasza:

Ilyen kis szobába minek woofer?

A Bx8 meg a sub árábòl vehettèl volna valami tisztessègesebb hangfalpárt is! Pl Adam T szèria, Presonus vagy Kali stb...

2021. okt. 6. 13:44
 37/39 A kérdező kommentje:
megvan már minden a bx8hoz, és nagyon is jól szólnak!
2021. okt. 6. 20:05
 38/39 anonim ***** válasza:
Jò-jò nem bántani akartam a hangfalaid, csak elfogyasztottam már nèhány monitor hangfalat, ìgy elmondtam a vèlemènyem
2021. okt. 7. 15:48
 39/39 anonim ***** válasza:
73%

38# Nekem is BX8 van évek óta, de nem érzem azt, hogy minden képessége maradéktalanul ki lenne aknázva, vagy hogy egy picit drágább hangfallal bármivel is előrébb lennék. Könnyen meghallom vele a keverési hibákat és szinte tökéletesen ugyanaztazt hallom, amit az ATH-M50X fejhallgatóban.

Minimum a monitorok + hangkártya árát kell rákölteni a szoba akusztikai kezelésére ahhoz, hogy a hangfal részletességének hiányosságai legyen a gyenge láncszem.

Akusztikai panelekkel és megfelelő elhelyezéssel többet érsz, mint a monitor hangfalak cserélgetésével.

2021. okt. 7. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!