Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nem szólnak jól a stúdió...

Nem szólnak jól a stúdió hangfalaim, megoldás?

Figyelt kérdés

Vettem nemrég 2x M-Audio BX8 D3 aktív stúdió hangfalakat, ami hiába 2x150 W, nem szól egyáltalán jól... Olvastam, hogy az elhelyezés is sokat számít, de az én kicsi szobámban csak az íróasztalomra fért el, pedig ennek vmi szilárd mellett kéne lennie, mondjuk fal vagy bútor...

Ha vennék hozzá stúdió subwoofer-t, az segítene rajta? A jó hangzást pedig úgy értem, hogy gyenge a mélyhangzás, hangos hangfal, de a mély sehol sincs, hallottam ennél sokkal kisebb hangfalakat ennél keményebben szólni. Amúgy is elektronikus zenéket hallgatok, techno, hardstyle, hardcore, hands up amihez alap a kemény basszus...

Egyébként sok pozícióból már jobban szól valamivel, tehát ha kissé az ajtó felé sétálok, ottan sokkal jobb a basszus mint ülve, a monitor előtt...

Tehát megoldás???

2020. aug. 27. 17:00
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
Mondjuk az árából vehetnél 2.1-et, ami jó is hardstyle hallgatásra.
2020. aug. 28. 01:45
 12/39 A kérdező kommentje:
10-es: egy Mackie MRS10 jó lenne? 330 eurós, újonnan lenne
2020. aug. 28. 16:02
 13/39 anonim ***** válasza:
73%

Dübörögni akarsz a szobában,azt ilyen kis vackokat veszel.

Én is így kezdtem,aztán rájöttem,hogy rendes PA szub kell nekem,18"-os méllyel.

Kettő is....

Aztán rájöttem,hogy most meg a mély lett sok.

Így a kis nyamvadt hifi hangfal helyett kapott két PA top-ot is,15"-ös mélyközép,8" közép,és dupla Ring magas.

Na így már tudok dübörögni,ahogy szeretem.

Csak a bútorok rezgése,néha beleszól az audiófil hangzásba :-)

2020. aug. 28. 17:08
 14/39 A kérdező kommentje:
jó-jó, de ezek azért nem olyan nagy hangfalak, inkább kiterjedésileg, zömökek vagy hogy írjam... ezeknek elég az a fent említett sub méret. De ha már szakértő vagy ahogy látom, akkor pls ajánlj már nekem egy subwoofert a hangfalaimhoz...
2020. aug. 28. 17:41
 15/39 anonim ***** válasza:
Kezeletlen szobába tökmindegy, vagy hát nem teljesen, mondj egy saccolt szobaméretet!
2020. aug. 28. 17:57
 16/39 A kérdező kommentje:

4x4-es szoba, rajzoltam egy kezdetleges képet gyors paintban a helyezkedésekről:

[link]

2020. aug. 28. 22:20
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

"Amit te "rossz hangnak" vélelmezel, az áll a legközelebb az eredeti hangzáshoz, csak a "Loudness + hangszínszabályzók 2x5 óra állásban"-hoz szokott fül ezt teljesen jellegtelennek véli."

Nem tudom, hányas írta, de itt a pont. Mondjuk az is egy megoldás, hogy megpróbálod felfedezni, mi is a jó hang valójában, nem muszáj proli módjára dübörögni, az nem egyenlő a jó hangminőséggel. Minél többet hallgatsz neutrális hangkarakterű rendszert, annál inkább tetszeni fog (mert több részletet meghallasz a zenében), és az utána már a széttorzított (aka. hangszínszabályzózott) túlszínezett, búgó/puffogó, részlettelen hang fog sz*rul hangzani. És ha a rendszered minden darabja nagyjából egy árkategóriában van, a lehető legtöbbet megtetted.

2020. aug. 29. 01:07
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

írta a kérdező, hogy techno, hardcore, hardstyle, handsup és ezekhez hasonló stílusokat hallgat, ezek nem azok a stílusok amiket minőségi zenehallgatásra terveznek... tipikusan túlkompresszált, dinamikátlan, repetatív zenék, én például pont akkor kezdtem elhagyni ezeket a stílusokat, amikor komoly hifi rendszert vettem és elkezdtem hallani, milyen borzalmasan szólnak ezek a zenék... Végülis ezek klubzenék, nem is arra tervezik őket, hogy az ember otthon a fotelben ülve hallgassa egy pohár bor és egy szivar társaságában, hanem hogy a klubbokban/fesztiválokban rengessék a talajt.

Szóval ezekhez a stílusokhoz tényleg inkább valami PA irány a jó választás, zuhogjon minél hangosabban a basszus, hogy lehetőleg minél kevésbé halld a részleteket, különben nem sok élvezni való van benne. Egy nagy aktív sub segíthet, de sztem az is legyen 12" legalább

2020. aug. 29. 14:14
 19/39 A kérdező kommentje:
utolsó: amit kinéztem, az a mackie az 10"-os, az már akk nem is jó? mert az is nagyon drága, és ha még ennél is nagyobb kellene, ott lennék már 500 eurónál...
2020. aug. 29. 14:50
 20/39 anonim ***** válasza:
nem tudom, végülis 4x4 nem annyira nagy szoba és hát nem is feltétlen csak a méreten múlik a dolog... ha jól meg van csinálva a hangszóró és a doboz, elég lesz, nekem pld. 16cm-es mélyközép-sugárzók vannak a hangfalaimban, de hála a jó tervezésnek, ezek is olyan basszust nyomnak nagy hangerőnél, hogy remeg az összes bútor a házban.. próbálj meg véleményeket keresni neten, esetleg ha van rá lehetőséged, hallgasd meg saját füllel, persze máshogy fog szólni a boltban, mint nálad, de nagyjából hallani fogod szerintem, hogy elég lesz-e.
2020. aug. 29. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!