Nem szólnak jól a stúdió hangfalaim, megoldás?
Vettem nemrég 2x M-Audio BX8 D3 aktív stúdió hangfalakat, ami hiába 2x150 W, nem szól egyáltalán jól... Olvastam, hogy az elhelyezés is sokat számít, de az én kicsi szobámban csak az íróasztalomra fért el, pedig ennek vmi szilárd mellett kéne lennie, mondjuk fal vagy bútor...
Ha vennék hozzá stúdió subwoofer-t, az segítene rajta? A jó hangzást pedig úgy értem, hogy gyenge a mélyhangzás, hangos hangfal, de a mély sehol sincs, hallottam ennél sokkal kisebb hangfalakat ennél keményebben szólni. Amúgy is elektronikus zenéket hallgatok, techno, hardstyle, hardcore, hands up amihez alap a kemény basszus...
Egyébként sok pozícióból már jobban szól valamivel, tehát ha kissé az ajtó felé sétálok, ottan sokkal jobb a basszus mint ülve, a monitor előtt...
Tehát megoldás???
Dübörögni akarsz a szobában,azt ilyen kis vackokat veszel.
Én is így kezdtem,aztán rájöttem,hogy rendes PA szub kell nekem,18"-os méllyel.
Kettő is....
Aztán rájöttem,hogy most meg a mély lett sok.
Így a kis nyamvadt hifi hangfal helyett kapott két PA top-ot is,15"-ös mélyközép,8" közép,és dupla Ring magas.
Na így már tudok dübörögni,ahogy szeretem.
Csak a bútorok rezgése,néha beleszól az audiófil hangzásba :-)
4x4-es szoba, rajzoltam egy kezdetleges képet gyors paintban a helyezkedésekről:
"Amit te "rossz hangnak" vélelmezel, az áll a legközelebb az eredeti hangzáshoz, csak a "Loudness + hangszínszabályzók 2x5 óra állásban"-hoz szokott fül ezt teljesen jellegtelennek véli."
Nem tudom, hányas írta, de itt a pont. Mondjuk az is egy megoldás, hogy megpróbálod felfedezni, mi is a jó hang valójában, nem muszáj proli módjára dübörögni, az nem egyenlő a jó hangminőséggel. Minél többet hallgatsz neutrális hangkarakterű rendszert, annál inkább tetszeni fog (mert több részletet meghallasz a zenében), és az utána már a széttorzított (aka. hangszínszabályzózott) túlszínezett, búgó/puffogó, részlettelen hang fog sz*rul hangzani. És ha a rendszered minden darabja nagyjából egy árkategóriában van, a lehető legtöbbet megtetted.
írta a kérdező, hogy techno, hardcore, hardstyle, handsup és ezekhez hasonló stílusokat hallgat, ezek nem azok a stílusok amiket minőségi zenehallgatásra terveznek... tipikusan túlkompresszált, dinamikátlan, repetatív zenék, én például pont akkor kezdtem elhagyni ezeket a stílusokat, amikor komoly hifi rendszert vettem és elkezdtem hallani, milyen borzalmasan szólnak ezek a zenék... Végülis ezek klubzenék, nem is arra tervezik őket, hogy az ember otthon a fotelben ülve hallgassa egy pohár bor és egy szivar társaságában, hanem hogy a klubbokban/fesztiválokban rengessék a talajt.
Szóval ezekhez a stílusokhoz tényleg inkább valami PA irány a jó választás, zuhogjon minél hangosabban a basszus, hogy lehetőleg minél kevésbé halld a részleteket, különben nem sok élvezni való van benne. Egy nagy aktív sub segíthet, de sztem az is legyen 12" legalább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!