5.1 összekötése, beállítása, hogyan?
Figyelt kérdés
Van egy Logitech Z906 5.1 hangfalam és egy Sound Blaster AE-7 hangkártya. A hangfalon is és a hangkártya programjában is 5.1-re van beállítva, mèg sem szól 5.1-ben. Már az alaplapi kártyával is gond volt, ott sem szólt soha úgy. A probléma az, hogy az alaplapon is és a hangfalon is csak 3 db jack bemenet van, tehát nem tudom létezik-e olyan megoldás hogy így 5.1-et varázsoljak valahogy?2020. aug. 18. 20:52
1/6 Szervizmérnök úr válasza:
Az pont úgy jó. Egy Jack-dugó két csatorna.
5.1 = 6 csatorna.
3x2 ?
Tehát összekötöd három alkalmas kábellel, hangkártyát is beállítod.
Utána már csak a használt programon múlik.
Pl. van egy videolejátszó, akkor annak saját beállításait kell belőni, hogy 5.1-ben küldje ki a hangot.
2/6 Szervizmérnök úr válasza:
Illetve most látom, hogy annál optikai kábelt is tudsz használni, akkor nem kell Jack-dugó.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor optikai kábelt veszek. Milyet érdemes venni?
2020. aug. 18. 21:40
4/6 A kérdező kommentje:
Közben próbálkoztam ismét a jack csatlakozókkal. Valamiért nem jól érzékeli a dolgokat. Bedugtam a zöld szinűt mindkettőnél a megfelelő helyre, ami elvileg a Front hangszórók. De még is ugyanúgy szól a subwoofer is. Akármelyiket dugom be egyszerre, vagy csak egyszerre egyet, ugyanez a jelenség
2020. aug. 18. 21:57
5/6 A kérdező kommentje:
A hangfalról mások is irjak, hogy nehéz beállítani az 5.1-et az Árukeresőn, de fogalmam sincs mit lehetne tenni, hogy úgy érzékelje, hogy egyik csati a két első, másik a két hátsó, harmadik a center + sub.
2020. aug. 18. 22:01
6/6 anonim válasza:
Próbáld a gombokat nyomkodni értelemszerűen, ahogy bármelyik kisiskolás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!