Mitől meleg a UPC box?

Figyelt kérdés
Havonta kb 1200 ft-ot fizetek erre a dobozra (ha jól emlékszem kb ennyit) és az elmúlt egy évben kb 5 ször dugtam be a konnektorba akkora hulladék. Nem hagyja nyugton a tv-met, ha rá van csatlakoztatva meghülyül a tv, nem kapcsol ki rendesen, ha bekapcsolom úgy csinál mintha alvó módban lett volna, olyan lassú mint az állat, emiatt tartom kikapcsolva mindig a boxot és kapcsoltam be csak 5 ször az elmúlt 1 évben. Ma ment a forma 1-es spanyol futam ezért megint bedugtam a konnektorba. Ilyenkor mindig meg kell várni amíg újra bootol stb.... Vége a futamnak, kikapcsolom a tv-t és külön a boxot is, de bedugva hagytam mert kíváncsi voltam még mindig rossz e. Eltelt kb 4 óra, olyan forró a doboz mint ha direkt fűtene. Mitől ilyen rossz ez????
2020. aug. 16. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezek ilyen vackok, ha kikapcsolod csak a képkimenetet veszi le, a tuner üzemel tovább, hogy a sorozatfelvételhez folyamatosan letöltse az EPG-t. Emaitt a processzor is jár, így hőt termel. Emiatt ne fizess, add vissza, vegyél egy antennát és nézd az M4-et ingyen. Az elmúlt 10 évben gyártott tévék 99%-a box nélkül tudja fogni.
2020. aug. 16. 19:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

hát elég uncsi volt a futam, lehet az a baja..... :D

de amúgy ez egy elektronikus eszköz ami tele van pakolcsa ezzel-azzal amik a működésül során hőt termelnek.

az én TARR KFT-s kábelmodemem is melegszik és annó amikor a Vidanet-nél voltam, az a kábelmodem is melegedett. az Asus RT66-os routerem nyáron megközelíthetetlen...... a és a számígótéphez kapcsolt hangszóró is amiben van egy erősítő melegszik.

ez már csak ilyen. egyszerű fizika.

keress rá az elektromos áram hatásaira!

aminek ellenállása van (mindennek van) azon feszültség fog esni és áram fog folyni, tehát hőt fog termelni.

tedd a boxot egy olyan helyre ahol tud szellőzni, ahol a konvekció elég hőt tud elszállítani róla.

hogy mitől lassú? mert xar... :D

2020. aug. 16. 19:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosítást csak az volt furcsa hogy amikor kikapcsolom akkor is meleg... Mert hogy minden más ha kikapcsolom akkor nem meleg.
2020. aug. 16. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2 vok:

és az m4-et online is nézheted, én is úgy teszek....

mediaklikk.hu!

és van telefonra, tabletre mediaklikk alkalmazás, ott is tudod onlin valós időben nézni az M4-et.

[link]

[link]

[link]

én rég lemondtam a v előfizetést.... csak néhány adást nézek meg (f1 például) azt is online!

ha net van, minden van! :)

2020. aug. 16. 19:50
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi
2020. aug. 16. 19:55
 6/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Amiket mostanában ad a Vodafone, annál választható kétféle készenlét a beállításoknál:

- Takarékos, de lassú indulás.

- Melegedő, de gyors indulás.

2020. aug. 17. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!