1 csatornás erősítő, hogy kell bekötni?
Erősítőmön olyan szerepel hátul hogy PWR gondolom ide jön a piros kábel akksiról
REM? ez fogalmam sincs mi.
GND ez test kábel (barna) ide kötöm másik végét meg kasztnihoz vagy akksi negatív csatlakozójára.
High in +
High in - Ez a kettő szintén nem tudom mi.
És utolsó sorban van a
Subwoofer -
Subwoofer +
Utolsó sorban van a kék szál ami Subwoofer - + ból Blaupunkt szubcsőre megy a +- ra. Nem tudom hogy jó e úgy hogy ellentétesre van bedugva, vagy azonosnak kell lennie mindkét felén?
Ezeken kívűl van még két szál ami ha jól emlékszem rádiótól jön jobb hátsó hangszórómon át egy átlátszószerű vezétek benne piros csikkal meg szorosan mellette van egy sima átlátszó szerű vezeték (kicsit ilyen világos barnás inkább) magyarul tehát egy vezeték csak mondom egyik fele is más színű meg a másik fele is. Elnézést mindenkitől csak így sikerült megfogalmazni.. 😏
Ez amúgy nálam működött tökéletesen csak ki kellett szednem kb pár hónapra és most szerettem volna újra bekötni.. De valamiért nem müködik normálisan. Kétszer sikerült valamit produkálni, az egyik az volt h túlságosan recsegett a szubcső, ma meg épp hogy szólt de nem volt olyan hangos, mintha csak basszust növelte volna meg, sőt ja basszusosabb volt de viszont nem volt olyan hangos.
Nem értem mi lehet a probléma.
Biztosíték természetesen jó.
A REM a remote rövidítése. Ide kell kötni a fejegységről érkező kapcsolójelet, így csak akkor kapcsolódik be az erősítő, amikor tényleg kell.
High in: Magas szintű bemenet. Ha a fejegységen nincs vonalszintű kimenet, ami általában egy pár RCA aljzat, akkor a hangszórókimenetet lehet ide kötni. De inkább legyen RCA.
A hangszóró polaritása fel van cserélve, jól értem? Ez önmagában nem probléma, csak sztereó rendszernél illik egyformán bekötni a kettőt, különben elég érdekes lesz a hangzáskép. De miért is van fordítva?
Ahan, szóval ezek szerint eddig a jobb hátsó hangszóróról volt leosztva a a jel a mélynek? Jaj! Jobb ötletem most hirtelen nincs, de ez így elég parasztos, már bocsánat.
Nem olyan vészes, amilyennek tűnik, mert a sztereó bal-jobb csatornában a mélyek gyakorlatilag mindig egyformán vannak jelen.
Ez már régen a hanglemezeknél is követelmény volt, hogy a tű ne ugorjon ki a barázdából, féloldalas kivezérlés miatt, de egyéb okokból is jobb így.
Ma már hallani ugyan néha olyan elektronikus effekteket, ami ezt nem teljesíti, de gyakorlatilag igen ritka.
A passzív sub fázisa (+/-) megfordítható, ami az esetleges akusztikus kioltást mérsékelheti, de ez próba kérdése.
Ahogy jobban szól, úgy legyen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!