Egy pl.80 cm-es full HD-s plazmatévéhez képest mennyivel ad rosszabb képet egy pl.106 cm-es, NEM full HD-s társa (szintén plazma)?

Figyelt kérdés
Természetesen full HD-t szeretnék, de nekem az a 82 cm az kicsi. Nagyobbat szeretnék, viszont egy 106 centis, full HD-s plazma meg már nem az én pénztárcámnak való. Kompromisszumként gondoltam lejjebb veszem a felbontást, csak ekkor vetődött fel bennem a kérdés, hogy ez vajon mennyivel ad silányabb képet... vagy inkább a kontraszt legyen az, amiből engedjek?
2010. aug. 3. 00:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9h28

HD ready (720p) és HD ready 1080p van és még egy HD TV, annyi hogy ebben van tuner, ha jól tudom.

Nem szeretem masnak az irasat kommentalni, de ez nem epp igy van. Az 1080p az a full HD. Es az a kis p betu, az azt jelenti, hogy progressive. A kep megjelenitesevel kapcsolatos. Annyit jelent, hogy a frissites az egesz kepernyore egyszerre vonatkozik nem pedig 2 reszbol csinalja.

2010. aug. 4. 00:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, a gyártók valóban ezt használják, de ilyen szabvány, hogy full HD, ilyen nincs.

Van a HD ready (720p) és a HD ready 1080p és ezt nevezik Full HDnak, de akkor a QHD az mi? FULL+++++ HD?

Persze van 1080i is, ahol felváltva jelenítik meg a páros és páratlan sorokat, de elvileg tudnia kéne, ha tud 720p-t is és ezt eddig csak a tvzésnél láttam, mivel így kevesebb adatot kell küldeni:)

Ezek a szabványok viszont nem egységesek, tehát pl a 24p-t nem muszáj támogatniuk vagy akár a 100Hzet, tehát nem feltétlenül van benne minden technológia a tvben, mert ráírják, hogy Full HD.

Ez egyébként nem is a gyártók hibája, amikor megjelentek ezek a készülékek, akkor még nem volt meg a szabvány és a sony használta, hogy megmutassa, hogy az ő TVje mindent támogat, amit csak kell, ezért volt pl az aranyozott Full HD.

2010. aug. 4. 09:08
 13/13 A kérdező kommentje:
Ööö... aha. :D Fúú halljátok, ebből kezdek kajakra semmit nem érteni. Azt mondjátok meg: egy letöltött blueray film fog annyival sokkal hatalmasabb élményt nyújtani egy "kisebb" plazmán nagyobb felbontással, mint egy nagyobb méretű, de kisebb felbontásún? Lehet, hogy én nem vagyok tisztában a fogalmakkal, és hogy őszinte legyek, kb. 10 éven belül nem tervezek blueray lejátszót venni, addigra meg már úgyis más technológia lesz. Ami a lényeg: jó minőségben szeretném élvezni a filmeket egy nagyobb kijelzőn, de jelen pillanatban nincs (és nem is tervezem, hogy lesz) rá 170-180.000-nél több pénzem. Tehát melyik az a még elfogadható, szabad szemmel nem vagy csak nagyon kis mértékben látható kompromisszum, amit kötnöm kell. Mert kell, ugye az már látszik.
2010. aug. 4. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!