JBL hangszórók miért ilyen túlárazottak?
A sarokban mindegyik úgy szól.
Mitől érzed túlárazottnak? A JBL minőségi.
A Harman tudja tölteni a telódat? Mert a Charge 3 (nekem már 4es van 65k tavaly előtt) stb azért Charge mert gyakorlatilag külső aksi is egyben. Legutóbb 3 órán keresztül zenét hallgattunk, feltöltött 0 ról egy iphone7est meg egy samsunga 70est, kb 20-20p alatt.
Harmanhoz lehet kapcsolni további 300 Harmant? vagy nemtom hányat, de akár egyet is? Nemtom, nem vagyok benne otthon, de félig azért kérdem, mert nem hiszem.
Vízállóság? Egyébként a Charge 4nél ez a vízállóság..inkább cseppállóság. Tavaly medencés buliba vittem, víz alatt nem szól, ha a feléig ellepi a víz, de addig igen, meg állja is.
Milyen gyorsan töltődik fel a harmann a JBLhez képest, hány órát bír ki?
És ugye az sem mindegy melyik JBL-t nézzük. Szerintem csak a chargeok érik meg az árukat manapság, illetve akinek elég annyi, annak már a flip 4 is megéri, mert már van benne kevés mély végre.
Szerintem a JBL-nek nincs "retek hangja", jobban szól mint egy pioneer. Harmann az másik nagy hangszergyártó, az hogy veri, hát nem csoda, megeshet, az is egy nagy név.
A JBL mögött sok a márka név is, tehát mainstream, ezért is drágább egy 10essel mint amennyit megér kb. Ez olyan mint a nike, adidas, puma, lacoste, míg a Harman az egy fémjelzés, inkább minőségibb, mint egy Armani vagy valami, szóval az is név, de inkább minőség mint brand felkapottság.
Meg a Harman nem mindenkinek jön be. 13-16 éves pénzes hülyegyerek az utcán nem fog egy olyan kihangosítótvenni, ami tökéletesen illik egy 20-30 közötti minimalista fancy pár lakásába.
Én azért veszem, illetve ezt kaptam bnőmtől, mert minőségi, elfér a hátizsákomban ha bringázom, deszkázom, vagy csak elviszem ából bébe, elég jó aborítása nem gond ha ráteszek valamit nem sérül, morzsa, homok stb nem megy bele. Egyébként egy Harmanon elgondolkodtam otthonra, nálunk beillene a képbe, de rájöttem hogy egy pioneer erősítővel kapcsolt két Bowers & Wilkins hangszóró mellé felesleges egy társasházba, így is kiesnek a falak ha kell :D
23/F
Na hát akkor meg is van a válasz :D legalábbis, hogy miért drágább nála.
BTW nem lehet, hogy azért gondolod, mert Charge 3asod van, és a Harman meg újabb? Nemtudom hogy Charge 4 óta jött-eki új egyébként. Meg wattban is lehet különbség. JBLéknél vannak még nagyobb kihangosítók, bár sztem azok üzemidőben-töltésidőben nem megérősekplusz van ami csak hálózatra dugva tudja az X wattot, amúgy csak a felét. Ezt is egyszer csak egy kommentből tudtam meg vmi eldugott helyen, sehol nem írják neten amúgy.
Passz, de a JBL, mint "almkárka" a Harman-é, és 2016-tól az egész Harman-t felvásárolta a Samsung.
Egyébként valóban jók az Onyx-ok, bár véleményem szerint a JBL BT hangszóróknál a legnagyobb probléma a beépítetett EQ profil. Én androidon (is) a Viper4Android applikációval (ami root jogot igényel) szinte bármilyen, bármekkora hangszóróból ezerszer jobb hangzást szedek ki a megfelelő profil beállítással, még egy 2-3 ezer forintos fülesből is "jó" hangzás hozható ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!