Milyen az, ha monóban hallgatok zenét? Nem stúdió munkára kell, hanem kikapcsolódásra. Hogyan lehet átállítani egy készüléket monóra, mert hallottam, hogy manapság az nem olyan könnyű?
Figyelt kérdés
Azért írom, mert egy jobb fajta sztereo hangfal szett sokba kerül, de ha csak 1 aktívat vennék, az nem lenne olyan nagy baj, sőt én hallottam egy strandon egy ilyen 1 darab hangfalat és nagyon jól szólt rajta a zene.
Nektek mik a tapasztalataitok?
2020. jún. 20. 10:55
1/4 anonim válasza:
Inkább egy kis Logitech vagy Genius 2.1, azok is sokkal jobbak, mint egyetlen egy abból, amit az áruk dupláján vehetnél darabra.
2/4 Szervizmérnök úr válasza:
Bekapcsolsz egy szobában valami sztereót, kimégy a szobából és máris monóban fogod hallani. Azaz térhatás nélkül, a két oldal összekevert jelét.
Az lesz a monó, ha esetleg valami különlegesre számítottál volna.
Vagy döngethetsz egy autóval is, csak hallgasd kívülről.
Hihetetlen monó élményben lehet részed akkor is.
3/4 anonim válasza:
Nem kell drágán venni hangfalat (én is csak lesek, milyen árak vannak..), keresel egy használt mini hifit pár ezerért és máris megvan a sztereó, akár még virtuális surround hatással is. Mégiscsak jobb, mint a monó.
4/4 anonim válasza:
Meghallod nagyon sok esetben szobán kívül is, ha tényleges monó egy ismert felvétel. Ha csak az egyik hangfalad szól, de az az összegzett jellel, azt is meghallod. Főleg ismert anyagon. Nyilván van, ahol nem annyira lényeges, meg akad a mai napig olyan mono kompatibilitáson elvérző kiadvány, hogy nyilván óriási a különbség, de átlagos esetben is meglepően sokszor meghallod, ha egy csatorna "igyekezne" megtölteni a teret a szomszéd szobában. Tipikus példa erre a sztereóhoz határeset vételi szint FM rádióval, meg amikor összébb rakod a sztereó párt, például mert asszony, aztán egy kávét nem tudsz nyugodtan főzni, ha megy a zene, mert a konyhában is annyival csoffadtabban szól. :) Oké, ott benne van a hirtelen jött elhelyezés, vélhetően felezőkhöz közelebb, sokszor a falhoz is, meg lehetőleg a magasság is felezőre, de akkor is észre fogod venni, hogy nincs az a pici nyitottság, az a "normál" információtartalom, ami sztereóval adott, valódi, egyhangfalas monóval meg minimum zavar valami, mint a süketszobában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!