2x 150 W-os stúdió hangfal erősnek számít?
várjunk, te most a subwoofert érted sub alatt, mi? mert én azt hittem hogy a hangfalakat kell a földre letenni :D
amugy subwooferem nincs még
A fogyasztása 150W, nem a kisugárzott teljesítménye. Mivel AB osztályú, plusz egyéb veszteségek, olyan 60W-os lehet, ha igaz, ami a gyártó állít, mert sokszor az sem pontos. Mondjuk ez elég kellene hogy legyen, kb 2m hallgatói távolságig. Nagyobb távolságból hallgatva előfordulhat, hogy kevés.
Kérdés, hogy amiről meghajtod, az ki tudja e teljesen vezérelni ? Meg kellene keresned, hogy max teljesítményen mekkora bemenő jelet igényel. Pl RCA-n ez elvileg 2V, de ez csak az elmélet, van ami 1.5V-on túlvezérőldik, van aminek 3V is kell.
Az alsó határfrekvenciája egy monitorhoz képest nagyon jó, az adatlapja alapján, szóval kellene hogy legyen pl basszusod. A mély hangokhoz tologatnod kell a szobában. Inkább az egyenletes, szép hangzás legyen a cél, ne a hatalmas, mindent szétverő mélyek. Mivel subot kérdeztél, ezért lehet mégis sok mélyet akarsz; azt úgy lehet ha betolod a sarokba. Pocsékul fog szólni... de sok méllyel.
Ha minden oké de halk, akkor közelebb kell rakni a hallgatói pozícióhoz. Egyébként is minél közelebb van hozzád a hangfal és távolabb a faltól, annál több hasznos jel jut a füledbe és annál hosszabb a falról verődő zavaró jel újta (gyengül).
13-as: nekem azt ajánlották, hogy TRS kábellal kössem össze a hangkártyához, mert úgy lesz szimmetrikus a jel, a többi asszimetrikus, az nem jó. Ja és gondolom amiről meghajtom (Focusrite scarlet solo 3rd generation) az elég neki, mert ez a legújabb, direkt stúdió környezethez van gyártva. Hát max teljesítményt nem tudom hogy értetted, de ha úgy, hogy teljesen felcsavarom a hangerőt, azt inkább nem próbálnám, mert most is nagyon alacsonyan van, és már így is elég hangos...
14-es: lehet majd letesztelem, hátha megtudok így egy-két infot. Azért írtam hogy lehet, mert elég nehezek, a szoba kicsi, én meg nem akarom pakolgatni aztán vissza :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!