Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 2x 150 W-os stúdió hangfal...

2x 150 W-os stúdió hangfal erősnek számít?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem 2x M-Audio BX8 D3-as stúdió hangfalakat, a felülírott teljesítménnyel, és nem szól valami keményen mint vártam, lehet nem jól raktam el a térben őket, mivel ezeknél számít ez is. Vagy csak subwoofer kéne hozzá? vagy behangolás?? nektek milyen van? hogyan szól?

2020. jún. 10. 22:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
És ismét kihangsúlyoznám, hogy otthonra nem költenék sokat szubra a minőség miatt, inkább nagy membrán, nagy löket, nagy doboz, alacsony alsó határfrekvencia, még ha nem is hallom az alját bent, meg viszonylag marhanagy hangerő, tehát teljesítményben is ilyen párszáz wattot merjenek rá hazudni, meg érzékenységre is azért valami 90-92dBm kerülhessen rá. És persze kellene valahova egy sztereóból leösszegzett szub kimenet, mert az se az audiovezérlőn, se a monitoron nincs, ha nem tévedek.
2020. jún. 11. 21:55
 12/16 A kérdező kommentje:

várjunk, te most a subwoofert érted sub alatt, mi? mert én azt hittem hogy a hangfalakat kell a földre letenni :D

amugy subwooferem nincs még

2020. jún. 11. 22:35
 13/16 Isti1976 ***** válasza:

A fogyasztása 150W, nem a kisugárzott teljesítménye. Mivel AB osztályú, plusz egyéb veszteségek, olyan 60W-os lehet, ha igaz, ami a gyártó állít, mert sokszor az sem pontos. Mondjuk ez elég kellene hogy legyen, kb 2m hallgatói távolságig. Nagyobb távolságból hallgatva előfordulhat, hogy kevés.

Kérdés, hogy amiről meghajtod, az ki tudja e teljesen vezérelni ? Meg kellene keresned, hogy max teljesítményen mekkora bemenő jelet igényel. Pl RCA-n ez elvileg 2V, de ez csak az elmélet, van ami 1.5V-on túlvezérőldik, van aminek 3V is kell.

Az alsó határfrekvenciája egy monitorhoz képest nagyon jó, az adatlapja alapján, szóval kellene hogy legyen pl basszusod. A mély hangokhoz tologatnod kell a szobában. Inkább az egyenletes, szép hangzás legyen a cél, ne a hatalmas, mindent szétverő mélyek. Mivel subot kérdeztél, ezért lehet mégis sok mélyet akarsz; azt úgy lehet ha betolod a sarokba. Pocsékul fog szólni... de sok méllyel.

Ha minden oké de halk, akkor közelebb kell rakni a hallgatói pozícióhoz. Egyébként is minél közelebb van hozzád a hangfal és távolabb a faltól, annál több hasznos jel jut a füledbe és annál hosszabb a falról verődő zavaró jel újta (gyengül).

2020. jún. 12. 11:42
 14/16 anonim ***** válasza:
A papírra földre rakást azért írtam, hogy teszteld, hogy a meglevő kis hangszóró is tudna szubládaként kellemes kis alsó tartományt csinálni, vagy ha úgy tetszik, akkor teszteld, mennyire létszükség adott esetben kis cucchoz egy nem nagy szub. És mivel a szoba konkrét kóc, akárhány akármilyen jó szubot helyezel el benne akármilyen jól, teljesen jó lehet valami olcsóság, ami beválik. Padlásról levadászott LG házimozi mélye, meg ilyenek. Azt is inkább halkítani kell, inkább csak besegít. Mondjuk nem ártana gyárilag aktív szub, de ott se kell a pontosságra menned, elég, ha erőből megold mindent egy lakószobában, amit meglehet.
2020. jún. 12. 13:08
 15/16 A kérdező kommentje:

13-as: nekem azt ajánlották, hogy TRS kábellal kössem össze a hangkártyához, mert úgy lesz szimmetrikus a jel, a többi asszimetrikus, az nem jó. Ja és gondolom amiről meghajtom (Focusrite scarlet solo 3rd generation) az elég neki, mert ez a legújabb, direkt stúdió környezethez van gyártva. Hát max teljesítményt nem tudom hogy értetted, de ha úgy, hogy teljesen felcsavarom a hangerőt, azt inkább nem próbálnám, mert most is nagyon alacsonyan van, és már így is elég hangos...

14-es: lehet majd letesztelem, hátha megtudok így egy-két infot. Azért írtam hogy lehet, mert elég nehezek, a szoba kicsi, én meg nem akarom pakolgatni aztán vissza :D

2020. jún. 12. 16:23
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
mekkora szobában használod? előfordulhat, hogy kicsi a mélyközép a szoba méreteihez, ebben az esetben kell egy subwoofer mellé.
2020. jún. 17. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!