Érdemes passzív, normál hangfalakból plusz egy erősítővel összeállítani egy 4.0, 5.0 vagy esetleg 7.0 rendszert? Ti hogyan csinálnátok?

Figyelt kérdés
Azért írom ezt, mert például egy olcsóbb házimozi rendszer, mint az 5.1 Logitechekben 5 kis tweeter hangfal van és egy mély, de panaszkodnak rá, hogy természetellenes a hang, mert nem tud minőségi középet produkálni. Szóval ha normál hangfalat tennék a szoba megfelelő helyeire és erősítővel megoldanám a térhangzást, nem tennék külön mélysugárzót, milyen lenne?
2020. jún. 3. 19:45
 1/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Házimozihoz nekem évek óta bevált a 4.0, elől két nagyobb, hátul két kisebb szélessávú hangdobozzal. Lakberendezés szempontjából is kedvezőbb.

2 db sztereó végfok kell csak hozzá, PotPlayer vagy hasonló lejátszók megoldják a 4.0-ra keverést.

Noha gépről megy, de gépzúgás nélkül, mivel a számítógép a fal túloldalán üzemel.

2020. jún. 3. 20:11
 2/7 A kérdező kommentje:

ASmi neked van, az nem dupla 2.0? Ha azt írod, hogy 2db sztereó végfok.

Mert én úgy olvastam a neten, hogy 4 passzív (például) és bekötöm egy AV receiverbe, ami megoldja majd a keverést. Cserébe optikai vagy HDMI bemenetem kell legyen.

2020. jún. 3. 20:21
 3/7 A kérdező kommentje:
<Ami> akartam mondani.
2020. jún. 3. 20:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Jobb a külön erősítős megoldás, nyilván.
2020. jún. 3. 20:31
 5/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

2.

Itt nem az a lényeg, hogy sztereó, hanem így adott 4 csatorna összesn:

[link]

Ahogy említettem, a PotPlayer az 5.1 csatornát átkeveri 4.0-ra.

Így a basszusok is szólnak rendesen, csak a TV két oldalán, mint a klasszikus sztereónál.

Hátra elég két kisebb sugárzó, kisebb teljesítményű végfokkal, mivel az csak a térhangzáshoz, térzajokhoz kell.

Filmekben, sorozatokban a dialógusok általában csak elől szólnak.

Ritkán szól be valaki hátul. Amikor zene van, térzajok, azok jönnek hátul is.

De nálam az egésznek lényeges eleme még az alaplaphoz mellékelt THX TruStudio Crystalizer szoftver, ami nagyon sokat dob a hangzáson, a különbséget főleg úgy lehet érzékelni, amikor kikapcsolom. Meg egyébként is.

2020. jún. 3. 21:37
 6/7 A kérdező kommentje:
5/5 igen, értem, csak én úgy olvastam, hogy az AV receiveren külön kell bedugdosni különböző slotokba? az esetedben kvadrofón hangot, tehát bal előre, jobb előre, bal hátra, jobb hátra hangfalakat, és az elintézi a 4 csatornát úgy.
2020. jún. 4. 21:30
 7/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Persze, az is egy lehetőség, az enyém csak egy példa volt az érdekesség kedvéért, hogy így is lehet.

Ami a lényeg, hogy nekem legalábbis bejött a 4.0, nem is akarok tovább fejleszteni, különféle praktikus okokból, jobb így (lakberendezés / kábelezés stb.).

2020. jún. 4. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!