Qasimodo kérdése:
Egy telekomos set-top box HDMI kimenetelére milyen típusú elosztót (aktív, passzív, márka) ajánlanátok, hogy 2 tv-t lehessen nézni? Értem a hátrányát, hogy ugyanaz a kép mindkettőn, de az nem számít.
Figyelt kérdés
2020. ápr. 30. 16:37
1/5 anonim válasza:
HDMI-t csak aktív dobozzal tudsz szétosztani, mert az egy digitális pont-pont kapcsolat. Tehát első sorban el kell hitetnie a boxszal, hogy ő egy tévé (különben a HDCP miatt nem lesz kép), utána azt mintha ő is egy box lenne, kiadni magából. Ezek drága kütyük, én ebayen 16 ezerért láttam, ennyiért másfél évre bérelsz egy második boxszot. De ha a boxszon van analóg scart vagy rca kimenet, azt tudod használni második tévé bekötéséhez. Nyilván nem lesz HD, de ezt is lehet egy hátrányként tekinteni amellett, hogy mindkettőn ugyan az a csatorna megy.
2/5 A kérdező kommentje:
Kösz. Vagyis pl. egy ilyen kütyü alkalmatlan a célra: [link]
2020. ápr. 30. 18:01
4/5 anonim válasza:
Írd már le légyszi a létjogosultságát, miért éri meg ezzel kínlódni, mikor a második STB 800 vagy 900 Ft havonta.
5/5 anonim válasza:
Nem biztos, mert tudnia kell a HDCP-t, amit jó eséllyel nem tud. Így nem lesz kép, mert a szolgáltatói dobozok ezzel védik a jelet, hogy ne tudd olyan eszközbe dugni ami képes felvenni (eredetileg ez a Blu-Ray másolásvédelme).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!