Vártam már az ilyen rendkívül hasznos jellegű válaszokat.
Én szeretem a DVD-ket van egy fajta érzése az eredeti filmeknek. +szeretem az extrákat a 2 lemezes rendezői kiadásokat stb stb.
Nekem a DVD gyűjtés olyan mint másnak az Xbox vagy PS játékok gyűjtése. Meg különben is, nem egy temetni való technika szerintem.
És mielőtt megkérdeznéd, hogy akkor már miért nem Blu-ray hát azért mert mocsok drága és nem ér annyit és Blu-ray-ekben nincsenek olyan különleges ritkaságok mint DVD-ben.
'Meg különben is, nem egy temetni való technika szerintem'
De, az. Mar amikor megjelent, akkor is csak egy ketsegbeesett huzas volt, hogy megmentsek a fizikai hordozon eladott filmek forgalmat. Az FHD, es az ennel is nagyobb felbontasok, a streaming, a merevlemez- es ssd-kapacitasok ugrasszeru novekedese vegleg ki fogja nyirni, mint ahogy a CD-ipart is kinyirta az mp3, a streaming, az online radiok.
Amugy ha ekkora DVD-guru vagy, hogyhogy itt kell megkerdezned hogy egy LG lejatszo megbizhato-e? 10e huf kb. mindegyik gyartmany, ugyanaz a dzsunka kinai belseje van mindegyiknek.
Blu-ray: 1080 soros HD film
DVD: 576 soros SD film.
Lényegtelennek mondanám. Fillérekért dobálják őket, és lényegében nincs különbség. Néhány apró kényelmi dolog, hogy hogyan oldották meg a tekerést, milyen kiosztású a távirányító, stb...
Ha ki tudja nyomni a képet, meg kezeli neked az 5.1 hangot, akkor bármelyik márka bármelyik lejátszóját választhatod, és ha bekrepál... holnap vehetsz 5 másikat fillérekért.
Én inkább egy asztali Sony RDR-GX300 írót választanék a helyedbe, ezek aztán tényleg nagyon megbízhatóak.
Egy kilós turkálóba vettem egy ilyet, mert ki az a hülye aki ott hagyja ennyiért. Hazaérve kipróbáltam, szétkaptam kipucoltam és nem hittem a szememnek mennyire egy korrekt készülék. Jól megépített belső ventillátoros táp, minőségi szabványos PC-s Sony DVD író van benne gyárilag. Úgyhogy nem is csoda hogy ennyi idő után is teljesen rendben van a gép. E mellett már csak ebben az évben három, egy LG, millennium, pioneer dvd hullott el mellette.
Előttem hozzászóló kolléga azt írja hogy a dvd megjelenésével mentették a filmipar fizikai hordozó eladásokat. Ez nem így történt. Annyira nem, hogy a VHS-t akarták a DVD-vel kiszorítani és csak tíz év múlva sikerült amikor már megjelent a bluray szabvány. Szóval még a mai napig is teljesen megfelelő lenne a DVD minőség otthonra ha a megjelenítőkkel nem szaladtak volna ennyire előre a gyártók. Nem mondom mert a 4K valóban szép de kit érdekel ez a felbontás ha jó a film és nem a pixeleket figyeljük nagyítóval.
A CD-t pedig leváltotta az "modern" MP3 és a streaming ez pedig pont egy óriási minőségi visszalépés az SACD, vagy DVD audio-val ami ugye modernebb lenne. Egy hagyományos audio kazettára jobb minőségű felvétel készíthető lenne mint egy MP3 vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!